Dam

Uppdatering om laget och ändringar pga Corona

Publicerad 2020-03-23 10:13
Femke
IFK Lidingö FKs damer har inte påverkats så mycket av Corona men har vidtagit vissa åtgärder kring träning och match. Nu har laget också tvingats omboka sitt träningsläger, men hittat en ny plats och kommer att genomföra träningslägret.

Damerna har tränat på men ställt in samlingar som videoanalys eller längre genomgångar i omklädningsrum. Tränare Magnus Bodsgård tycker inte att laget påverkats särskilt mycket av Corona-viruset.

-"Vi har fått göra små justeringar i vårt schema, men ingen större påverkan. Spelare har uppmanats vara hemma vid minsta sjukdom och det har gjort att vi varit lite färre på träningarna men oftast legat runt 16-18 spelare". Meddelar Bodsgård.

En match ställdes in med kort varsel men då fick laget snabbt tag i en ny motståndare och det blev match trots allt. Under helgen togs beslutet att ställa in träningslägret i Helsingborg, men samtidigt som det gjordes bokades ett nytt läger i Rimbo en knapp timme utanför Stockholm.

-"Jättetråkigt att vi tvingades ställa in Helsingborg och matchen mot Hittarps IK i division 1. Men vi har lyssnat till myndigheterna och fotbollförbundet och de avråder från den typen av resa. Vi har istället bokat in oss på anläggningen ute i Rimbo och letar just nu efter motståndare".

Truppen i övrigt mår bra, även om det dykt upp någon ny skada så har det samtidigt kommit in spelare som förstärker truppen och som ger mer bredd.

-"Tyvärr fick vi en skada på Noelle som blir borta minst fem veckor till, det är en tuff skada för oss men spelare som fått ersätta henne har gjort det väldigt bra. Just nu har vi Hannah Björkegren, Amy Jeppsson och Noelle Larsson på skadelistan, tre spelare som såklart skulle förstärka laget. Samtidigt har vi fått in en målvakt till genom Hanna Bergwall som återvänder, det ger oss tre duktiga målvakter. Vi har också testat Naemi Goitom som förra säsongen spelade division 4. Hon har hoppat in i våra fyra senaste matcher och gjort tre mål och en assist. Naemi är en spännande ung spelare".

Utöver truppens spelare har tränarna också försökt att ta med spelare från duktiga F05 Akademi i matcherna och på träningarna.

-"Det sker ganska naturligt, Eric är assisterande i Dam och huvudtränare för 15-åringarna vilket ger oss ett bra samarbete. Dessa unga spelare är dessutom väldigt bra och välkomnas av spelarna i Dam. Det ger oss också möjlighet att på träningarna få till ett bra fullstort spel de träningar som vi har helplan".

I vissa sammanhang pratas det om IFK Lidingö FK Dam som ett favorittippat lag, något som huvudtränaren vill tona ned.

-"Jag försöker hålla mig utanför de diskussioner och spekulationer, men hört det från olika håll. Vi är nykomlingar i divisionen och vi har egentligen inte några stora nyförvärv så jag ser det som lite märkligt. Sen är vi absolut ett lag som fortsätter att utvecklas, vi har tagit stora kliv senaste året. Vi tränar fyra gånger i veckan och några spelare tränar extra utöver det. Vi har en organisation runt laget som är väldigt bra med flera tränare och bra lagledning. Pusselbitarna finns där, helt klart. Men det handlar i slutändan om att vinna flest fotbollsmatcher och det vet vi först i höst. Vi är ödmjuka inför att många av de andra klubbarna också har en väldigt bra verksamhet".

Vad skulle krävas då för att IFKs Damer redan tar klivet upp?

-"Som sagt, det handlar om att vinna flest fotbollsmatcher. Hur man vinner dessa matcher är i grunden ointressant. Vi har en filosofi som vi tror på över tid, om vi är där redan denna säsong återstår att se. Sen är det viktigt att hålla spelare borta från skador och låta spelare med mindre speltid få matchning i vårt B-lag. Jag tror också att det vore bra för vår trupp att få in en eller två spelare till som ökar konkurrensen varje vecka". Avslutar Magnus Bodsgård

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub