Dam

Uppdatering gällande Covid-19 (Dam)

Publicerad 2020-04-01 11:16
Ifkloggo
(Texten uppdaterad 2020-04-01 15:30) Det kommer emellanåt frågor om hur vi ställer oss till träning och match under Covid-19 (Corona) här är vårt svar på hur vi ser på verksamheten just nu.

(Gällande träningsmatcher återkommer IFK Lidingö FK i frågan inom kort)

IFK Lidingö FK är inte bara en av Sveriges största fotbollsklubbar utan en av hela Europas största. Med över 3.000 spelare påverkar och påverkas föreningen på flera sätt när samhället förändras.

Hur IFK Lidingö FK förhåller sig till Covid-19 läser ni bäst på klubbens startsida, där uppdateras också texten så fort nya direktiv kommer.

Ingen på IFK Lidingö FK är utbildad eller har erfarenheter av att arbeta med pandemier och/eller smittskydd. Därför har IFK valt att följa Svenska Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) i de beslut och rekommendationer som de ger. IFK håller sig också uppdaterade på texter som kommer från Riksidrottsförbundet (RF), Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Stockholms Fotbollförbund (StFF).

Vissa av de texter som kommer från FHM går att tolka på olika sätt, då väljer IFK att invänta förtydligande från RF och StFF. Om IFK fortfarande har svårt att tolka beslut eller rekommendation skickar vi vår tolkning till StFF för att se om de delar vår bild.

IFK är medvetna om att det finns experter som tycker olika, det finns också många lekmän som har åsikter. IFK har gjort valet att följa dem som är särskilt utsedda för att ge rekommendationer i just en sådan här tid.

Fotboll är en frivillig fritidssyssla och varje spelare och ledare får själv fatta beslut huruvida denne vill träna och spela.
Så länge FHM uppmanar till fortsatt träning har IFK valt att hålla verksamheten öppen med de restriktioner som rekommenderas.


Damernas verksamhet har påverkats följande,

  • Videoanalys (hålls vanligtvis 1 gång i veckan) är tillsvidare inställd
  • Samling inför träning sker ej i omklädningsrummet (sker på plan)
  • Spelare/ledare ska inte träna med lättare förkylning, eller någon symptom
  • Seriestart är uppskjuten – IFK träningsspelar endast mot lag från Stockholms län
  • IFK uppmanar publik att stanna hemma alternativt hålla rekommenderat avstånd till varandra
  • Träningsläger har flyttats från Helsingborg (Skånde län) till Rimbo (Stockholm län)
  • Träningsläger flyttat igen 2020-04-01 till Lidingövallen.
  • IFK kommer inte hälsa på eller tacka motståndare, domare och andra ledare via närkontakt i samband med match

Observera att uppdateringar kan ske med kort varsel om Svenska Regeringen eller Folkhälsomyndigheten kommer med nya direktiv.

Md klubbshop 2019
Md r d v rd banner svff 207x320
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub