Uddamålsförlust mot Segeltorp

Publicerad 2020-08-16 21:29
Cfdc785f 5b4c 4d3f b987 94b9ea8a9120
En nick i ribban och en nick i mål av Noelle mot Segeltorp.
2-3 blev slutresultatet hemma på Vallen, efter 1-2 i halvtid. En energifylld forcering i andra räckte inte hela vägen.

Ser i damfotbollschatten att några åskådare tycker att vi var det bättre laget sett över 90 minuter. Jag skulle nog säga att oavgjort hade känts rättvist, så som matchen utvecklade sig. Men jag kan tänka mig att hela laget tycker att vi borde vunnit, och det är ju så det ska vara.

Avspark klockan 18.00 och vi har mycket boll i första halvlek, rullar runt på egen planhalva kommer upp längs kanterna, ibland i mitten men sista passningen sitter inte där. Segeltorp har lite mer tyngd i sina anfall, men det är chansfattigt.

0-1 i den 34:e minuten.

Fem minuter senare får Femke en fin passning och vi kommer två mot en, backen avvaktar och Femke går på mål och sätter säkert 1-1.

Tyvärr dröjer det inte mer än tre minuter innan 1-2, och det när vi har bollen offensivt men väljer att spela tillbaka på egen planhalva och tappar boll. Efter kvitteringen så kändes det som om matchen höll på att vrida sig över till vår fördel, så det kändes tungt med ett baklängesmål så tätt inpå. Målet var dock en fin prestation av Segeltorps vassaste anfallsspelare.

Efter första halvlek kändes det som att vi hade mer att ge, att vi varit lite avvaktande delar av första halvlek. Något som Segeltorp utnyttjade.

I andra halvlek kom vi ut betydligt aggressivare och satte press direkt och flera möjligheter vaskades fram, tyvärr var sista bollen in i straffområdet med lite för dålig adress. Nu kändes laget hett. Skott och instick, prövades men en säker målvakt i Segeltorp gjorde att det inte blev riktigt farligt.

Visserligen kändes det som om det kunde blivit straff när Bianca snodde boll av en försvarare i straffområdet och gick i backen. Men på den skulle nog behövts en VAR-granskning. Och nu är den gjord, domaren gjorde helt rätt som inte blåste. Och domarna måste ha beröm för följsamt och bra agerande matchen igenom.

Men så i minut 80 lägger Bianca en fin hörna som Noelle med kraft nickar i mål. 2-2 och stort jubel.

Lusten att göra ett avgörande mål är stor och vi trycker upp spelare, men som i så många fotbollsmatcher så kommer en kontring och Segeltorp avgör matchen i den 86:e matchminuten.

Efter slutsignalen är det helt tyst på bänk och bland spelare. Det var vinst som gällde, men den här gången förvaltade Segeltorp sina chanser bäst. Jag berömde Segeltorps målvakt, men Sanna i vårt mål stod också för en stark insats och agerar ofta som en extra back med snabb speluppfattning och bra tillslag.

Tyvärr fick vi se två försvarare som tvingades byta idag. Irina som alltid ger allt, och fysiskt står upp bra kände av en stramning i låret. Och Alma fick en stukad fot i en närkamp.

Glädjande som åskådare var att båda lagen, i alla fall till en början försökte spela upp bollen och inte mest satsade på långbollar, som tyvärr många lag gör här i division två. Mot slutet var det dock många långa utsparkar från Segeltorps sida.

Trots förlusten ett stort plus för vår vilja att vinna och energin som plockades fram till andra halvlek. Passningsspelet är också många gånger fint, men det är de avgörande passen som inte sitter idag.

Målen är också läckerbitar, Femke visar på fin bolltransport och kyla i avslutet och Noelle på kraft och teknik i den snygga nicken. Ja, egentligen är det här en match som kunde slutat med en hemmaseger, men kanske var det lite mer rutin hos bortalaget som fällde avgörandet. Talang finns det gott om i Lidingölaget. I andra halvlek kom Tuva in på topp, en fjortonåring som testade målvakten vid ett flertal tillfällen i matchen, och kommer att göra fler matcher i serien uner hösten.

Vi tackar Segeltorp, domarna och stödet kring matchen!