Uddamålsförlust mot Karlberg

Publicerad 2021-09-04 19:03
6f369901 4e80 4aef a4de 85886458b85e
2-3 hemma mot Karlberg efter 1-1 i halvtid hemma på Lidingövallen.

13.45 avspark på Lidingövallen i fint septemberväder. Karlberg kommer till spel utan toppforwarden Olga, vi utan vår spelfördelare Ebba. Det börjar med en chans åt vardera håll, våran lite vassare när Femke frispelas men hon placerar bollen utanför. Så i sjätte matchminuten i en situation framför mål tilldöms Karlberg straff och Coco varnas i situation i den kamp om bollen som leder till straff.
Nellie dyker och gör en kanonräddning på straffen som går mot hennes högra hörn. Hörna, och i andra vågen så frispelas Lilja som blir helt ren när vi flyttar upp. Offside var känslan, men det var nog korrekt då hon enligt de som satt bättre till klev upp i rätt läge, utnyttjade sin rutin.

Men fem minuter efter det så frispelas Femke och blir helt ren, här var det hon som utnyttjade en offsidelinje som inte fungerade och hade mycket tid att tänka på innan hon rullade bollen fint invid stolproten.

Nu tar vi över och kommer i våg efter våg och får hörna på hörna, men lyckas inte trycka in den. Närmast en nick utanför på hörna och en frispark som tar i ribbans överkant av Talia.

Karlberg skapar ett par chanser på omställningar och vid ett bra läge i straffområdet gör Mathilda en uppoffrande glidtackling och får bort bollen.

1-1 efter första halvlek, och det kändes ganska tryggt och vi låg närmare 2-1 spelmässigt. Ett stort avbräck i halvleken är dock att Femke skadar sig i knät. Vi hoppas verkligen att det inte är allvarligt men det såg otäckt ut.

Andra halvlek inleds med ännu en motgång. Vi lyckas inte avväpna Lilja i en omställning, vi täcker bra med två spelare får sånär tag i bollen, men hon lyckas raka ut bollen till en medspelare som gör 1-2.
Och 1-3 kommer minuten efter, stärkta av målet kommer de i en ny våg och lyckas med bra skott från snett, strax utanför straffområdesgränsen pricka krysset.

Karlberg spelar betydligt bättre i andra halvlek än vad de gjorde i första och hittar varann bra med distinkta pass, vi spelar lite mer på chans. Men vi skapar chanser, Sara hotar i djupet på sin kant. 2-3 kommer också när hon hittas i djupet, och trycker in bollen när hon kommer in i straffområdet.

Sara speedar också förbi ett par gånger och får in den fint framför mål, där uppflyttade Julia sätter foten till från nära håll men bollen tar en försmädlig båge och går strax över ribban. Här ligger kvitteringen inom räckhåll, men efter hand så höjer sig Karlberg igen. Det plockar ner bollarna på mitten, de använder bredden. Jämför man med deras andra halvlek mot Djursholm så är det här bättre, nu spelar man bollen, skickar den inte bara mot toppforwards.
Och de skapar också chanser nu, men Nellie är bra med i mål.

Ett poäng på två matcher mot Karlberg är vi inte nöjda med. 3-3 i första matchen där vi låg närmast seger efter en fruktansvärt bra första halvlek. 2-3 i den här matchen kan däremot inte sägas vara orättvist. Deras rutin och en större noggrannhet i slutbollarna avgjorde, även om det hade kunnat gå hur som helst.

Vi tackar Karlberg, man kan nog i alla fall säga att det varit två tuffa och underhållande matcher. Tack också till domarteamet och den fina publiken.