Dam

Uddamålsförlust mot BP i junior-DM

Publicerad 2022-08-16 22:42
752ca6ac 8288 461f a942 d52f9f249de7
1-2 blev slutresultat när Brommapojkarna gästade Vallen och mötte våra juniorer

Avspark 19.30 en fin tisdagskväll med perfekt naturgräs på Lidingövallen. Brommapojkarna kommer till semifinalen i junior-DM med en imponerande bortavinst med hela 2-9 mot Djurgården. Vi vann mot Skogås-Trångsund med 1-4 borta i kvartsfinalen.

Brommapojkarna mönstrar ett starkt lag, tre landslagsspelare och en allsvensk spelare om jag inte räknat fel. Vi har vår Ebba, med landslagsrutin, men ett yngre lag på plan än gästerna. Så ett tajt försvarsspel och så noggranna när vi får chanser, var ingången för oss.

Men ett par bolltapp på egen planhalva leder till ett par chanser första tio, och en av dom sätts i mål. 0-1 i nionde matchminuten. Sen blir vårt spel med boll på egen planhalva säkrare och vi kommer in i matchen.

Bollinnehavet är dock BPs till största delen i första halvlek och Leslie i mål står för några riktigt fina räddningar. En skarp chans från nära håll där hon gör sig stor och täcker skottet, och en TV-räddning där hon kastar sig och klistrar ett bra skott. Ja, hon gör ett par kvalificerade räddningar till.

0-1 i halvtid, rättvist sett till spel och målchanser, men vi hade kunnat få en straff (nedan till höger). Natalia togs hårt hela matchen, och inte alltid schysst.

Några sekvenser fångade med min kamera, och då tog jag inte många bilder under matchen. Nå, fotboll är en kontaktsport och allt kan inte ge avblåsning. Fanns säkert sekvenser åt andra hållet också under matchen där gästerna tyckte att en frispark hade varit på sin plats.

I andra halvlek fortsatte BP att ha initiativet inledningsvis, och fick några hörnor första tio och i den 55:e matchminuten nickar gästerna in 0-2. Men ju längre halvleken pågick desto mer jämnades spelet ut och mer och mer spel förlas till bortalagets planhalva. Så får vi frispark, halvvägs in på BPs planhalva och Ebba ser att det finns en lucka i bortre hörnet och innan BP hunnit organisera sig, så trycker hon dit 1-2 med ett välplacerat långskott. Som vi hoppas få se mer av i höst.


Tio ordinarie minuter kvar när reduceringen görs, och vi går för kvittering men det närmaste vi kommer är en hörna som det tar ett tag innan bortaförsvaret lyckas rensa iväg.

1-2 blir slutresultatet och beröm till hemmalagets som stod upp bra mot ett starkt BP som i mina ögon är favoriter till att ta hem junior-DM i år.

Leslie hade några riktigt fina ingripande i andra halvlek också och var minst lika bra som den två år äldre landslagskollegan i andra målet. Försvaret höll ihop bra, Alva och Ebba gjorde en stark insats på innermittfältet med stort arbete både defensivt och offensivt. Ja, hela laget jobbade som ett lag.


Vi tackar BP för en tuff kamp, domarna och publiken, en ganska stor BP-klack var på plats och hjälpte till att höja stämningen. Kul också med två lag med så fina matchställ!


Björn Jansson.
Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub