Dam

Träningsmatch mot Sollentuna

Publicerad 2023-02-19 23:24
48cccce2 f3ef 4954 95a3 76a5fdb408d8
1-0 med mersmak i söndagskvällens träningsmatch i Vinnarhallen.

Kvällsmatch i Vinnarhallen med avspark 19.30. Gästar gör Sollentuna som de senaste åren huserat i Division ett, i år i Norra Dam. Så vi ser fram emot en tuff kamp. I bortalaget finns också en av våra bästa spelare förra året, mittbacken Noelle. I vårt lag en nykomling, mittbacken Sofia med förflutet i Umeå Södra och finska topplaget Ålands United. Ett bra tillskott i laget.

Nå, träningsmatcher är till för att sätta spelet, för att omsätta det vi tränat på i match. Sitter det som det ska kan man också hoppas att det är vägvinnande och att det ger vinster.

Sollentuna tar tag i taktpinnen i inledningen och försöker komma runt på kanterna, utan att skapa någon riktig målchans. En frispark i bra läge utanför straffområdet hade kunnat bli farlig men går en bra bit över mål.

Vi spelar aggressivt och lyckas jämna ut spelet och ju längre halvleken tickar desto mer boll och initiativ får vi, och efter snabb bollförflyttning framför deras backlinje får Blanca bollen nere vid kortlinjen till höger och slår ett lågt inspel som Alva håller sig framme på och i en båge över målvakten letar sig bollen in i mål. 1-0.

Efter det är det vi som har chanserna i första. 2-0 ser ut att komma när Blanca på målvaktsretur rakar bollen i stolpen i öppet läge.

Första halvlek är vår bästa så här långt in i träningssäsongen. Alla tar ansvar och vi flyttar bollen med fart, och ligger betydligt närmare ett mål till än en kvittering. Så det är en nöjd tränare som samlar spelarna i halvtidspausen.

I andra halvleken gör vi några byten och för en del av den övriga startelvan så har det intensiva arbetet satt sig i benen. Andra halvlek blir en mållös och spelmässigt jämnare halvlek. Sollentuna har initiativet stundtals men kommer inte till någon klar målchans, utan det är skott utifrån och inspel som Leslie kan plocka ner.
I första halvlek stod Fanny i målet och fick vara med i uppspelen mer än att rädda skott.

Blanca är så när att öka på ledningen, en boll in framför målvakten som hon sånär når i duell med back och målvakt. Och ett fint pass i sidled från Natalia som hon avlossar över ribban. Där satt nog en del av de hårda dueller hon gick in i under första halvlek, kvar i benen.

En stark arbetsinsats av alla, med fina uppspel speciellt i första halvlek.

Kul att se nyförvärvet Sofia styra i försvaret bredvid talangen Lollo som har ett stort mod i sitt spel. Emma och Maja kompletterade bra på kanterna och stod också för fina uppspel.


Mathilda var som vanligt på rätt plats på mitten och Blanca hade en kanadensisk första halvlek, om vi tar en hockeyliknelse. Nikita är trygg med bollen och kommer ut ur dueller med full kontroll.

I anfallet sprang Liv kopiöst och Natalia var som vanligt en urstark targetspelare. Mickis hotade som alltid med fart och kvicka fötter.

Alva kom in i första halvlek, jobbade hårt och gjorde målet. Frida kom in som ytterback i andra halvlek och såg till att vara en bra uppspelspunkt och stöd till mittbackarna. Elvira kom in på vänsterbacken och såg till så att de inte kom förbi på en kant där många av uppspelen kom.

Så en helgjuten insats av laget mot ett bra motstånd som var kul att möta.

Vi tackar Sollentuna, domaren och den värmande publiken för en spännande match!


Björn Jansson
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub