Dam

Träningsmatch mot Smedby

Publicerad 2023-03-26 18:48
Af67c997 d0ce 4774 95c9 ed90089b0b0a
Smedby var numret för stort i söndagens träningsmatch.

Strax efter 11 rullar bussen mot Norrköping och Division ett-stabila Smedby. Pasta och fint väglag så vi kör in genom portarna till PreZero Arena lite drygt en och en halv timme före avspark 15.00.

Väderrapporterna har växlat men matchen kan genomföras utan snö eller regn, bara ett grått molntäcke och lite kyliga vindar påsen öppna konstgräsplan. Sist vi var här var det 32 plusgrader och ingen skugga. Då slutade seriematchen 2-2 efter två sena mål från oss.

Men idag är skillnaden större. De har värvat bra, och kommer ut starkt från start, och skapar omgående ett tryck på vår planhalva. Och vi har svårt att spela oss ur det greppet. 1-0 kommer till efter bolltapp på egen planhalva och 2-0 på en ganska hårt dömd straff för hands. En straff som säkert strutas i mål.

Vi har en två bra målchanser, båda hyfsade frispelningar. Men vid den första så jobbar backarna bra tillbaka och hindrar avslut, den andra avlutas med målvaktsräddning.

Så en klar och rättvis ledning med 2-0 för hemmalaget.

I andra fortsätter dominansen även om vi står upp bättre och har mer boll än i första. Men det är Smedby som gör både 3-0 och 4-0, båda på nick. Vi sticker upp och pressar också lite mer i andra, men det är bara att konstatera - Smedby vinner rättvist, deras passningsspel sitter betydligt bättre och det är ett fysiskt lag med bra huvudspelare.

Vi kommer inte upp i den nivå vi presterat tidigare, men Smedby är å andra sidan bästa träningsmotståndet så här långt.

Bara att ta bussen hem och lära av förlusten.

Vi tackar Smedby, ett lag som nog kan vara med och slåss i toppen av Division ett Mellersta i år, vi tackar domarna och publiken.Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub