Publicerad 2023-03-19 22:01
Deca0d2b 53dc 47b8 b9eb 4df90f4c2c00
Vinst mot Hanviken på Tyresövallen

Avspark 13.00 på Tyresövallen mot Hanviken, och det var en söndag med fina förutsättningar för en mars-match ute.

Mot BP fick vi inte igång något etablerat anfallsspel, så målet denna match var att skapa längre anfall med fler involverade och det såg riktigt bra ut till en början. Vi använde båda kanterna men lyckades också hota i mitten. Natalia gör 0-1 och 0-2.

Ochefter ett riktigt mönsteranfall som avslutas med inspel från vänsterkanten så trycker Mathilde in 0-3. Men en kontring med bra avslut ger 1-3, som tavlan står på när vi går till halvtidsvila.

När vi gjorde tredje målet så hade vi en bra period och de såg från sidan ut som det kunde bli stora siffror, men reduceringen stärkte Hanviken och vi tappade lite i skärpa och direkthet. Så i andra halvlek kom 2-3 innan Nikita kom loss lite till höger, men istället för skott spelar hon fram Liv som sätter 2-4.

Hanviken gör 3-4 innan matchen blåses av och lite onödigt känns det att vi låter hemmalaget komma så nära efter vår fina inledning. Hade vi fortsatt med det spelet så hade segern blivit större.

Blanca stor för assist till de två första målen och den fina passningen till det tredje målet slås av Emma, men många andra var inblandade i det och upprinnelsen var en fin aktion av Mickis som med en spelvändning öppnade upp motståndarna.

Ja, nu väntar en ny match redan på tisdag kväll då vi tar emot Enskede för match i Victoria Cup, och sen på söndag åker vi buss till en träningsmatch mot Smedby. Två spännande utmaningar i ett tufft veckoschema.

Vi tackar Hanviken som bjöd på bra motstånd och en fin plan, där de tränat under våren, vi tackar domarna och vi tackar publiken som alltid är ett bra stöd.