D73d36b9 0797 4dd7 bca4 1d2dd60acf33
Uddamålsförlust 1-2 efter en intensiv match

Avspark 15.00 hemma på Lidingövallens konstgräs och två taggade nykomlingar i division ett ställde upp för spel.

Och som väntat många tuffa närkamper och jämnt fördelat bollinnehav, med två lag som vill gå för tre poäng.
Så i den 15:e matchminuten kommer en omställning för Karlberg där bollen sätts perfekt i djupet på Karlbergs egen skyttekung Olga som fri med vår målvakt sätter den distinkt i mål. Uppförsbacke.
Men spelet fortsätter med intensivt spel, mycket närkamper. Natalia får en lite billig varning. Chanser skapas åt båda hållen, så på en hörna i den 22:a matchminuten dimper bollen ner framför Irina som skjuter och en Karlbergspelare får bollen på handen. Straff.

Natalia kliver fram och sätter den säkert i målvaktens högra hörn. 1-1.

Resten av halvleken fortsätter som den börjat, vi har ett friläge som deras målvakt snabbt kommer ut på och täcker. Irina nickar en frispark strax utanför. Karlberg har i ett moment ett riktigt bra tryck kring och i straffområdet men vi offrar oss och täcker ett par skott.

1-1 i halvtid får anses rättvist. Karlberg anfaller tungt, vi försöker med fart.

Andra halvlek och båda lagen vill skapa, men försvaren är täta på båda sidor. Karlberg försöker och kommer fram på vår högerkant, men vi gör oss kompakta och inspelningen når inte in. Vi får å andra sidan inte till så många farliga chanser. En bra frispark av Irina når så när Natalia som är helt ren vid straffpunkten.

Karlberg hittar också in bakom oss vid en frispark men anfallarna går för tidigt och målet avvinkas för offside.

Så i den 65:e matchminuten fixar Olga en straff, rutinerat går hon i vår back strax innanför straffområdeslinjen. Och straffen sitter klockrent vid Almas vänstra stolprot. 1-2.

En rad byten görs i båda lagen, och några gula kort delas ut. Så i den 80:e matchminuten åker det röda kortet upp när Olga med en hög spark träffar Noelle i ansiktet, Noelle som är först på bollen med en nick.
Och vi får tio minuter på oss att kvittera, och gör ytterligare ett par byten medan Noelle får lite behandling. Vi trycker på med ett antal hörnor som följd. Två som skruvas direkt i ribbans överkant, och en som målvakten lyckas tippa över.

Hörnorn och en boll snett bakåt in i straffområdet när Blanca tagit sig förbi, är de vassaste chanserna. Den bollen hittar rätt men avslutet sitter tyvärr inte i nät.

Och Karlberg rider ut anstormningen med en spelare mindre de sista tio minuterna. En intensiv match, som kunde slutat hur som helst. Det som avgjorde var rutinen och tyngden hos Karlbergs spetsspelare. Men nu blir det antagligen några matcher utan en av dom, efter det röda kortet. Som inte var avsiktligt, men farligt spel var det.

Vårt unga lag gjorde en match med en bra inställning och hårt jobb, där kvitteringen var nära i slutet. Så nu är det bara att ta med det in i nästa match.

Vi tackar Karlberg, det blir alltid kamp när vi möts, domarna och publiken som gav matchen en bra inramning.