Dam

Storseger i första träningsmatchen

Publicerad 2019-01-27 22:48
Img 0286
Maria blev fyramålsskytt mot Ösmo.
8-0 blev det mot Ösmo, nykomlingar i trean, i dagens match i Vinnarhallen.

Lidingö tog kommandot från start i matchen mot Ösmo. Chanser skapades tidigt, men vi tvekade eller passade en gång extra i i ledningen. Så får Kajsa en boll långt ut i högra hörnet på straffområdet och avlossar ett skott i målvaktens borte hörn. En stund senare frispelas Maria i straffområdet och ensam med målvakten placerar hon in bollen.

Spelövertaget fortsätter och i slutet av halvleken får Sara bollen till vänster utanför straffområdet, löper in mot mitten och skjuter in 3-0, en fin förflyttning i sidled och ett skott mot målvaktens högra stolpe.

Andra halvlek fortsätter där den andra slutade, med stort bollinnehav och bra fart i anfallen. Fina fötter gör också att Ösmos försvar inte riktigt hinner med. Maria gör 4-0 efter mycket fint passningsspel in i straffområdet. Mathilde får skjuta in 5-0 från höger del av straffområdet. Maria gör två mål till och GH får avsluta med en säker straff.

8-0 och målen var alla frukten av bra jobb och alternativ i anfallsspelet. Bättre fart än motståndet gjorde också att det kunde blivit ännu större siffror.

Kul att stå och se på från sidan, när alla tog jobbet och erbjöd varann alternativ. Det gäller alla från målvakterna, Hanna stod första och Jenny andra, fram till forwards.

Ska titta lite på videofilmerna från matchen senare i veckan, och då kommer nog mer text här. Och fler bilder utlovas.

Som en första träningsmatch för säsongen så kan laget känna sig stolta över sin insats.


Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md ifk lidingo v nner
Md kontakta spelklar
Md sponsorhuset
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub