Stora siffror mot Spånga

Publicerad 2020-03-21 21:47
418366c9 bde2 4f88 8e73 f1ecc2014f44
9-1 blev det i dagens träningsmatch på Kungsängens IP.

Fjolårets tre tävlingsmatcher mot Spånga var ganska jämna, även om vi tog tre segrar. Då var det framför allt mot slutet av matcherna vi var det bättre laget.

Idag inledde vi med en par fina genomskärare från Mathilde till Sara, 1-0, och Saga, 2-0 redan matchinledningen. Och spelövertaget var stort. Visserligen skapade Spånga tre bra chanser i första halvlek, i det vassaste som höll på att bli ett friläge centralt, offrade sig Anja och rensade undan bollen.

I mål var också Sofia säker och spelbar för backlinjen i första halvlek, i andra stod Jenny för en riktigt fin frilägesräddning.

Övertaget var alltså stort i första och Saga och Sara gjorde var sig mål till. Saga 3-0 på ett friläge där målvakten var på skottet men inte lyckades avstyra målet. Vid 4-0 höll sig Sara påpassligt framme vid bortre stolpen när inspel kom.

I andra halvlek gjorde vi fem byten från start och ett sjätte efter en liten stund då Coco kom in och gjorde sin bästa match för säsongen och krönte det med matchens sista mål på ett distansskott.

Före det hade 05:an Tuva satte en straff nere vid målvaktens högra stolprot till 5-0 och sen gjort 6-0 med en fin bredsida vid ett friläge.

05:an Alma gjorde 7-0 efter en snygg skarv av Naemi som Alma följde upp med en kort dribblingsraid.

8-0 gjorde Femke efter ett fint inspel av mittbacken Alma som följt med upp på högerkanten.

Både i första och andra halvlek skapades en rad målchanser utöver målen. Minst tre ramträffar och mittbackar som följde med upp, fina inspel från kanten och bra hörnor av både Irina och Bianca, som spelade mittback hela matchen.

Det går inte att säga annat än att det långa stunder bjöds på bländande spel och att gnuggandet på träningarna ger resultat.

Vi tackar publiken, domaren och spelare och ledare i Spånga.