Dam

Stark vändning gav seger mot Essinge

Publicerad 2019-05-12 21:17
2a20fae5 355d 4bb7 af0a 4889cccfcbd7
Underläge med 2-0 borta mot Essinge vändes till seger efter fyra mål i andra halvlek

Avspark 18.00 på Essinge IP efter hagel och regn innan match. Men efter lite blöta i början så kom sen solen. Vi fick inte riktigt till något passningsspel av kvalitet i början, det gick för långsamt och Essinges äldre spelare kunde utnyttja sin fysik och lyfte på sina anfallare. I en duell i elfte minuten så kommer de loss och placerar bollen i mål.

Essinge fortsätter spela säkert, långa bollar när de får möjlighet. Vi gör det svårt för oss, med direktskarvar och allt för sena uppspel på forward. 2-0 kommer i den 36:e minuten och de vinner närkamper i kanten av vårt straffområde och får skottläge.

Resten av halvleken skapar vi chanser och en reduceringen hade inte känts orättvis, men det här är en halvlek där vi inte riktigt spelar som ett lag där lagdelarna sitter ihop och stöder varann.

I andra halvlek kommer ett helt nytt lag ut ser det ut som, några byten har skett, men det är hela laget som höjer sig. Vi hittar ut på kanterna där Sara och Irina nu bytts in och får mycket boll. Vi erbjuder alternativ, rörelsen är nu där och även backarna kommer upp och bidrar i anfallsspelet. Nu trummar vi på och skapar chanser, trycker ner Essinge kring deras eget straffområde. Vilket betyder att när de ska lyfta upp bollen, så kommer den snart tillbaka. Och ofta med rätt adress från Lidingöspelarna.

I 52:a minuter får Irina bollen i straffområdet, vänder upp fint och trycker in 2-1 med ett bra skott. Det som kändes som en lång uppförsbacke efter första halvlek, känns nu som en skönt stakad slalombana för spelarna. Efter fortsatt tryck mot Essingemålet så kommer 2-2 i den 73:e minuten när Sara kommer loss på vänsterkanten och passar över till Irina som stöter in bollen. Minuten efter gör Femke 2-3 och så här långt har laget spelat sin bästa halvlek för säsongen. Så rörligt, så fint snabbt passningsspel.

Övertaget fortsätter men med lite mindre intensitet. I den 87:e minuten gör så Lollo 2-4 på ett skott i från utkanten av straffområdet. Och hela halvleken har vi gett varandra så många alternativ, fyllt på med så många. Hannah och Sara gör inte mål, men är rörliga skapar ytor åt de andra och slår målskapande passningar. Ja, hela laget utstrålar spelglädje och backarna fyller på längs kanterna. Båda ytterbackarna i andra, Julia och Anja har mycket boll och rör sig längs hela plan.

En stark vändning gav den här segern, Och andra halvlek var fotbollsunderhållning från de blå-vita.