Dam

Stark andra halvlek gav seger mot Sollentuna

Publicerad 2018-02-11 19:48
Img 0206
Ledningsmålet i början av andra halvlek innickat av Noelle Larsson. Foto: Clara Ledin.
0-0 i paus och ett litet övertag för Sollentuna vändes till en Lidingövinst med 0-5 efter ett mycket stark andra halvlek, i nya fina Fotbollshallen i Sollentuna.

Andra träningsmatchen för året i den nya Fotbollshallen i Sollentuna. Vi hinner värma upp på planen innan match och det känns bra.

Första halvlek inleds med att lagen känner på varann, men redan i andra minuten kommer Elin runt på kanten men inspelet hamnar i målvaktens famn. Sen har Sollentuna ett par chanser, frispark över i bra läge och ett närapå friläge som Jenny lugnt går ner och famnar. Efter tio minuter har Sollentuna bollinnehavet, och det är mycket rull längs backlinjen. Lidingö centrerar och är kompakta.

Så får Sollentuna en frispark i den 13:e matchminuten. Från sidan av plan ser det lite mysko ut, men frispark i mycket bra läge är dömt. Och skottet blir riktigt bra strax under ribban, men Jennys räddning är ännu bättre då hon tippar bollen till hörna.

De kommer fram på vår högerkant några gånger men vi lyckas avvärja i sista stund. I 27:e minuten har Elin ett bra läge, hon vänder bort en mittback men skjuter bollen strax utanför.

Första halvlek kan summeras med något fler chanser för Sollentuna och större bollinnehav, men vi försvarar oss bra och är täta i mitten.

I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt, rörligare lag. Vi pressar betydligt aggressivare och lite högre upp, och nu sitter också passningarna rappt. Fram till den 8:e matchminuten har vi etablerat ett tryck på deras planhalva och så får vi en frispark utanför straffområdet, till vänster. Ida lyfter fint in och Noelle går upp och Premier League-nickar in 0-1.

Fyra minuter senare sätter Saga Elin i ett friläge med en bra passning, och Elin smeker bollen med bredsidan till vänster om målvakten.

Ytterligare fyra minuter senare, snor Saga bollen påpassligt på mitten och friställer än en gång Elin som nätar, 0-3.

Efter 25 minuter märks en del trötthet i laget och Sollentuna kommer i några vågor, men uppoffrande försvarsspel gör att de inte kommer loss.

Så i den 30:e matchminuten så höjer vi oss igen, och i den 34:e får vi straff efter en grov kapning av Elin. Maria GH går fram och sätter den hårt i målvaktens vänstra hörn.

0-5 kommer sen i den 41:a minuten då Elin passar Emma som går i lucka och sen lyckas tråckla den förbi målvakten.

Jenny får avsluta med en riktigt bra frilägesräddning i den 43:e matchminuten, returen slås utanför.

Andra halvlekens rörelse och varierade passningsspel var fint att se. Defensivt gjorde vi inga större misstag idag, och spelade lugnt i uppspelsfasen. Bollen fick gå via mitten och de fina passningarna var betydligt fler än de chansartade. Andra halvlekens offensiv var stundtals riktigt vass med mycket folk i anfallen och flera alternativ. Både i mitten och på kanterna.

Julia Zetterström gjorde comeback i IFK Lidingö

Jenny håller nollanoch stod för säkerhet, och två riktigt vassa räddningar. I försvaret visade Noelle omutlighet och bröt i stort sett alla försök inom räckhåll, alla i backlinjen vårdade bollen bra och stod upp fint. I första startade Irina, Heléne, Noelle och Saga i backlinjen. I andra startade Julia, GH, Noelle och Ida.

Defensiv mitt i första var GH, i andra Erica, och båda vann boll och täckte av fint. Plus bra passningar. Offensiv mitt Nora och Emma, som gjorde mål andra matchen i rad. Bra passningar, och många gånger det alternativ som var bättre än det närmaste.

Anfall Klara, Elin och Julia i första. Då började vi pressen lägre vilket gjorde att de fick mindre boll, fick avvakta mer. I andra, när vi pressade högt, fick Hedda, Elin och Saga en mer tacksam uppgift och gjorde det med speed.

Alla i laget får klart godkänt!

Vi tackar också domaren och Sollentuna FK som bjöd på fint mottagande och en bra hall.