Seger och avancemang till ettan

Publicerad 2021-10-30 18:12
184d5e5c d1a4 4852 abbd a4283106434f
4-0 hemma mot Skogstorp i sista omgången division ett nästa år

Perfekt höstväder vid avspark 14.00. Skogstorp kommer på besök och i bortamötet hade vi svårt att skapa klara målchanser då de i andra halvlek la sig på försvar och gick för 0-0. Vi vann med enda målet, ett skott utifrån i krysset av Talia. Inför sista omgången ligger vi två poäng och sju mål före P18. Vid vinst är vi klara för tvåan, vid oavgjort också om inte P18 vinner över Telge med mer än sju mål. Tappar P18 poäng i mötet med P18 så är vi också klara för ettan. Alla matcher i sista omgången spelas samtidigt.

Men allt fokus på vår match. Vi börjar enligt matchplan, etablerar ett stort bollinnehav. Bygger upp med mycket spelvändningar. Som i bortamatchen så har Skogstorp ställt sin målvaktstränare i mål, en erfaren målvakt med pondus och vi skapar chanser men hon gör några riktigt bra när-räddningar i chanser i boxen. Vi har också ett stolpskott och några hörnor, men det ser ut att bli svårt att spräcka nollan. Och Skogstorp står högre idag, och har utvecklats som lag sen sist. De har en del boll på vår planhalva och har ett par chanser som kunnat bli farliga, men vi avvärjer i sista stund. Vi har också en del inspel i straffområdet från kanterna, men det dröjer till första halvleks slut innan vi tar ledningen.

I första halvleks sista minut får vi in bollen i boxen igen, Blanca avslutar, målvakten räddar men Talia håller sig framme och trycker in 1-0.

Andra halvlek och det känns tryggare nu. Julia inbytt och vi trycker tillbaka Skogstorp, och skapar fem hörnor på raken och på den femte kommer Talia upp och får till en hård nick i mål. 2-0. 53:e matchminuten.

En minut senare kommer Anja runt på högerkanten och spelar in i boxen där Julia snyggt volleyskarvar bollen i bortre hörnet av målet. 3-0.

Nu har vi ett tryggt grepp om matchen, kanske är det också en viss nervositet som släppt. Vi släpper inte till några målchanser och när det är två minuter kvar av matchen hittar Ebba med en fin boll Talia som snyggt klackar med sig bollen, kommer fri, rundar målvakten med fart och rullar in 4-0.

Innan det målet har vi skapat en hel del. Inbytta Liv har kommit runt på högerkanten och stuckit in bollar framför mål och det har varit så nära.

Domaren blåser av och vi är klara för division ett nästa år. Stor glädje förstås, men också lättnad över att vi inte sviktade i den så betydelsefulla sista matchen. Nu fick P18 bara en poäng med sig från Telge-matchen så vi hade kommit tvåa i serien även med förlust, men det känns skönt att visa oss värda en uppflyttning.

Som vanligt under de senaste matcherna så var målvakt Nellie tillsammans med nya mittbacksparet Emilia och Noelle supersolida, vi har inte släppt igen ett enda mål på friläge de senaste åtta seriematcherna. Bara fyra insläppta mål på åtta matcher. Ja, hela laget har jobbat bra i defensiven och en nyckel är förstås också att det är svårt att komma igenom mitten centralt där Ebba och Mathilda tar hand om det mesta.

Idag fyllde vi på bra på kanterna också, vilket ger oss många alternativ när vi går till anfall. Och Talia hade en dag när hennes kraft i avsluten inte gick att stå emot och så blev det också hat trick.

Alla förtjänar fint betyg, men jag skulle ändå vilja ge en extra eloge till Blanca som tar långa defensiva löpningar även när vi leder med 3-0.

Vi tackar Skogstorp, som gjorde helt rätt som tog platsen de erbjöds i division två och satsar på sina unga spelare. Vi tackar förstås också den duktiga domartrion och publiken som verkligen gav oss ett fint stöd idag.