80331beb e708 4ec9 b6d3 dc549ccab304
0-1 blev slutresultatet i en match där vi hade bollen nästan hela matchen

Bussresa med pastasallad till Skogstorp utanför Eskilstuna, avresa strax efter 9.00.
Orrlidens IP heter idrottsplatsen och har en fin, ganska ny konstgräsmatta. Molnigt, men bara lätt regn. Avspark 12.00.

Skogstorp har släppt in mest mål i serien och inte tagit en enda poäng. Läge att bättra på målskillnaden. Men Skogstorp vill annorlunda, de har bestämt sig för att satsa allt på att släppa in så få mål som möjligt, och hoppas på en kontring. De "parkerar bussen" vid straffområdets gräns och vi rullar runt, kommer längs kanterna, spelar in. Men det är trångt, trångt.

Bollinnehavet är massivt, liknar ingen annan match vi spelat i serien. Men vi får bara till en kvalificerad målchans i första halvlek, då Femke gör sig fri på ett inspel men deras målvakt kommer ut och gör sig stor. Vi har skott och ett antal hörnor, men alla oftast i rätt målvaktshöjd. Talia är farligt framme på en, i duell med målvakten, men bollen söker sig utanför. 0-0 i halvlek.

I andra halvlek ökar vi tempot, men deras försvarsnumerär gör att det är svårt att komma igenom. Bollinnehavet fortsätter vara enormt, och vi trycker på, flyttar ännu längre ner på deras planhalva med spelet. Vi skapar hörna på hörna. Vi skjuter utifrån, försöker spela igenom. Nu är vi närmre men deras målvakt är trygg och läser bollarna bra.
Två fina räddningar vid vardera stolprot, den ena på mållinjen, den andra tippar hon ut.

Så när vi svärmar kring straffområdet så skickar Irina in bollen till Talia som vänder upp och med kraft avlossar ett skott i målvaktens högra kryss. Äntligen!

Vi fortsätter trycka på. När de får upp bollen orkar de inte hota. Vi får en frispark som Irina slår i ribbans överkant, nära krysset.

Mot slutet får de ett par chanser, ett avslut från långt håll som hade kunnat förvaltats bättre om orken funnits där. Och ett inkast där bollen går in i vårt straffområde och skickas en bra bit över.

Men det är halvchanser som vi haft dussinet i andra halvleken. Förutom de tre-fyra riktigt vassa.

Tre poäng är tre poäng, men med det bollinnehavet och tiden bollen befann sig kring deras straffområde så fanns en liten besvikelse att vi inte gjorde fler mål.

En eloge till tålamodet, att vårda bollen och fortsätta med grundspelet även om det inte ger resultat direkt.