Seger mot Haninge

Publicerad 2020-09-19 19:30
5934aa9b f2ca 4a86 9fd5 a7da91ff3b58
Tre viktiga poäng bärgades i slutminuterna mot Haninge efter tvåmålsunderläge.

Avspark 15.00 i underbart soligt septemberväder på Torvalla IP. Matchen går på hemmalagets bästa konstgräsplan (de har två att välja på). Så upplagt för en fin och poängviktig match.

Vi börjar bäst och låter bollen gå igenom lagdelarna, får några hörnor med en fin nick av Lollo som målvakten är med på.

Men Haninge hittar ut på sin högerkant och hotar med några långa bollar. Vi fortsätter rulla på men är inte riktigt med och faller inte tillräckligt och 1-0 är ett faktum när klockan passerat 23 minuter. Friläget som de skapar förvaltas starkt. Det känns lite snopet då vi varit de som spelat boll och haft bra rörelse, men kanske blivit för offensivt inriktade.

2-0 är en kalldusch då vårt spelövertag fortsatt. Målet kommer på en hörna där Haninge är hetast framför mål.

Första halvlek slutar med tvåmålsöverläge för Haninge. Och ärligt talat har vi kanske inte skapat så många riktigt farliga chanser men tillfällen har funnits och spelmässigt har vi sett lite vassare ut med fler anfallsalternativ.

I andra halvlek har vi sagt att vi måste falla i tid och fortsätta med att vårda bollen och bjuda på alternativ i anfallen. Haninge som satsade fysiskt och då och då gick över gränsen i första halvlek, fortsätter så med några rejäla kapningar och lite orolig är man för skador. Men som tur är klarar vi oss från det. Speciellt hårt går de åt vår 05:a Alma på mitten som åker i backen ett flertal gånger och kapas rejält mot slutet, med bara frispark som följd. Tufft och fysiskt ska det vara på den här nivån. Men fula kapningar och livtag är inte riktgt vad man vill se.

Både Alma och vår andra 05:a i truppen idag, Ebba, spelade hela matchen centralt. Alma på mitten med mycket boll, och Ebba som mittback med mycket bra bollkontroll. Och då har vi ju ett antal andra bra 05:or som spelat med oss under året. Tuva, till exempel som avgjorde när vi mötte Haninge i Victoria Cup i våras.

Matchen då, ja vi fortsatte med att försöka spela oss genom både på kanterna och i mitten och fick ett bra tryck och hörnor. Så lyfts bollen över deras backlinje och Mathilde rusar igenom och avslutar kallt med en volley helt ren. 2-1 och det känns som om det här borde vi greja, åtminstone oavgjort.

Haninge är pressade och har få alternativ i uppspelen. Men de har bra kantspelare offensivt, så helt säkert känns det inte.

Så efter flera frisparkar, hörnor och inspel från kanten så rundar Femke målvakten med fina fötter och 2-2 sitter där i minut 80. Ja, då har Femke missat ett friläge innan det, och då såg man att hon bestämde sig för att bollen skulle in nästa gång.

Sen kapas också Femke utanför straffområdet, utan åtgärd från domaren. Strax efter kommer hon fri, täcker bollen för försvararen och spikar in segermålet. 2-3 i 88:e matchminuten.

Rättvis seger sett till spelet, och chanserna. Haninge var inte ofarliga i andra halvlek men vi skapade betydligt mer.

Hela laget förtjänar beröm. Starkt att fortsätta med passningsspelet, att nöta vidare och inte falla in i ett mer destruktivt spel. Vi skapade mycket, på olika sätt offensivt, men jag vill plussa försvaret också. Som i andra är i stort sett klockrena, linjerna har justerats lite och uppspelen slarvas inte iväg. Hela laget gör för övrigt ett bra defensivt spel i andra, vi återerövrar tappade bollar och stänger många av deras uppspel vilket frustrerar motståndarna.

En kul detalj är att vi under delar av matchen spelar med elva spelare, hela laget, som har fostrats i föreningen och att snittåldern enligt tränare Magnus då är 18,1 år.

Vi tackar domarna, IFK Haninge och publiken för en fin fotbollseftermiddag!