Seger mot Essinge

Publicerad 2019-09-15 12:53
Bdaadead eafe 4b16 908a 98b28874a976
Tre viktiga poäng mot Essinge efter 4-0 hemma på Lidingövallen

Avspark 13.30 i sol och fint septemberväder. I första halvlek kontrollerar vi matchen, har mycket boll men skapar inte så mycket farligheter. Bianca har ett skott utifrån som målvakten tvingas lämna retur på, och vi har några lite för branta instick som kunnat resultera. Essinge har ingen chans i första halvlek, en resultatlös hörna bara. En vårdad, lugn, passningsfotboll från vår sida som blev lite slarvigare i slutdelen.

I andra halvlek kommer vi ut med en mer offensiv uppställning och öser på direkt. Stort tryck och chanser från start. I 47:e matchminuten vinner Anja bollen vid sidlinjen med hård press, spelar tillbaka till Alma som från egen planhalva friställer Sara med ett långt pass och Sara sätter till foten och lobbar över målvakten på förstatouchen. Hårt jobb, välavvägt pass och fin touch. 1-0.

2-0 kommer fem minuter senare. Efter bra press får vi ett inkast halvvägs in på deras planhalva. Ett långt inkast hittar Elin som omgiven av flera försvarare hittar ett smörpass till Femke som fri, till höger om straffområdet, slår ett diagonalpass till helt rena Sara som med en bredsida i fel hörn ställer målvakten chanslös.

Vi fortsätter med bra variationer och vinner närkamper. Passningarna sitter där och fler chanser skapas. I den 77:e matchminuten är det dags igen. Bianca vinner boll på Essinges planhalva, vinklar ut bollen till Saga som slår en cross som friställer Elin som lobbar in bollen över målvakten.

I den 86:e minuten fastställer Elin slutresultatet till 4-0. En hög utspark möter Noelle med en bredsida fram till Elin som vänder upp, tar bollen i sidled längs straffområdet och prickskjuter in bollen över målvakten.

En klar seger efter en kontrollerad första halvlek och mer aggressivitet i andra halvlek. Chansfattigt i första halvlek, i andra skapar vi många målchanser och Sara är nära ett hat trick när hon i slutminuterna möter ett en cross med bredsidan, men målvakten får ut en fot.

På onsdag tar vi emot Lindhagen kl. 20.15 på Lidingövallen. Hoppas spelet sitter lika kontrollerat och fint då.

Vi tackar Essinge, domaren och den stöttande publiken. Det fanns en fin skara supporters från båda lagen på läktaren i höstsolen.