Dam

Seger i matchen på lägret i Jönköping.

Publicerad 2019-02-17 14:08
C48ab2d7 8269 4f7a 994c f2d6ee5dca6c
På träningslägret i Jönköping mötte vi Division 2-laget Egnahems BK och vann med 2-0 efter övertygande spel.

Efter två träningspass i Elmiahallen, fredag kväll och lördag förmiddag mötte vi Huskvarnalaget på lördagskvällen. 17.30 var det avspark med fin inramning. Hemmalaget hade publik på läktaren och huvuddomare och linjemän fanns på plats.

Två debutanter var med i laget, Emma Andersson och Cornelia Cederblad.

Vi hade också en del skavanker och förkylning bland de tretton spelare som fanns på plats. Så förutsättningarna var inte de bästa på papperet. Men arbetsinsatsen var hundra procent från start, och vi fick också kommandot i matchen. De hade visserligen ganska yrket boll, men det var mest ett rullande i sidled i backlinjen. Vi höll positionerna och hade ett bra defensivt jobb på deras planhalva, vi skar av ytor och gav dem inte chansen att ställa om snabbt.

Vi var bättre på att spela bollen via mittfältet och kom också till anfall med avslut. 0-1 var en fin aktion av Maria som fick bollen till vänster utanför straffområdet av Emma A. och dribblade sig förbi ett par försvarare innan hon avslutade med ett skott i mål.

Bra spel och gediget arbete i första där de inte hade en enda farlig chans.

I andra halvlek fortsatte vi vårt fina spel och skapade chanser och hörnor från start. I femte minuten så kom också målet, trodde vi. Ett skott i bortre stolpen studsande sen i insidan av andra burgaveln och ut men domaren blåser inte. Det går inte att svära på att den var inne helt men så uppfattade vi som stod det där i alla fall. Och då under inledningen var vi det klart bättre laget.

Egnahems BK försökte med anfall på högerkanten där de hade en duktig spelare men Anja och Cornelia släppte inte förbi henne. Några inspel fick hon till men inga farliga chanser skapades. En farlig målchans på hela matchen fick de och det var ett friläge från vänsterkanten där Jenny avvägde utrusningen och kastade sig och täckte skottet. Klassräddning!

Före det hade vi skapat chanser, bland annat ett friläge där Emma A sköt på målvakten, ett skott i ribban och några hörnor. Och så gjorde Mathilde 0-2 efter en hörna från Lollo. Ett snyggt skott från straffområdets utkant.

Stor eloge till laget som genomförde matchen enligt ritningarna och orkade ta jobbet hela matchen. Inte minst Emma A. På topp sprang kopiöst när hon pressade deras backlinje och hon använde sin fysik på ett uppoffrande sätt.

Cornelia som också debuterade visade att hon är redo för damlaget, klokt och tryggt backspel mot deras kanske bästa spelare i andra halvlek.

I mål gjorde Hanna ett fint jobb och var långt ut och tog hand om bollar som hade kunnat bli farligheter. Jenny stod i andra och fick lite mer att göra och gjorde det bra.

Alma och GH var klippor att luta sig mot där bak, spelade lugnt positionstrakt och slarvade aldrig. Elvira visade sin snabbhet med några snabba brytningar där det hade kunnat bli farliga omställningar.

Lollo, Emma och Maria gjorde att vi kunde spela upp via mitten vilket inte motståndarna kunde. Vi vann alltså mitten i matchen. Tycker också att vårt passningsspel vann mark på ett mycket bättre sätt än hemmalaget.

Anja var återigen snabb och brytningssäker och har gått framåt mycket sen förra året. Mathilde visade att hon har en bra skottfot och hjälpte bort att täcka bort vänsterkanten defensivt. Hannah som gjorde sin andra dammatch visade att vi i henne har en framtidsspelare med många färdigheter.


Kul också att vi i matchen kunde testa en del frisparkar och hörnor vi övat på under träningslägret. Och matchen är också ett kvitto på att Saras upplägg med hur vi ska spela, hur spelarna ska positionera sig och agera, fungerar. Flera spelare saknades på lägret i Jönköping, men nya spelare kan gå in och genomföra matchplanen på ett imponerande sätt.

Lägret i Jönköping blev mycket lyckat. En bra träningsmatch, två fina träningspass och två teoripass. Utöver det bowling och mycket tid tillsammans

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub