Publicerad 2020-02-09 15:06
5aa342bc b313 47a4 b06c 64031ae8af09
5-2 blev det mot Karlberg i en bra start på säsongen

Den här texten kommer att skrivas klart söndag kväll

Karlberg har haft ett fint vinterfönster, och värvat bra. I våra två möten i serien förra året blev det två oavgjorda resultat 2-2 hemma och 1-1 i en tuff match borta. Så det kändes som en bra match att öppna vårsäsongen med hemma på Vallen.

Vi hade motvind i första halvlek, men inledde med bollinnehavet och hade en del fina passningssekvenser fram till deras straffområde men sista passningen satt inte. Spelövertaget resulterar i alla fall i en ledning.

1-0 av Femke på en boll från kanten som hittar in i mitten där hon tar in bollen och placerar den fint med ett skott strax utanför straffområdet.

Karlberg har under en kort period mer boll men kommer inte till några bra chanser då backlinjen med Irina, Noelle, Elena och Anja samarbetar bra. Vid ett av deras anfall ställer vi om snabbt och kommer med 3-4 spelare framåt och bollen hittar snett ut till vänster där Noelle följt med upp och lobbskjuter in 2-0.

I andra halvlek har vi den stundtals starka vinden i ryggen och tar över matchen mer och mer. 3-0 efter ett bra skott från Bianca, ett skott en bit utanför straffområdet i målvaktens högra kryss.

Pressen ökar och Karlberg får svårt med uppspelen i motvinden. 4-0, på ett fint skott av Mathilde från strax utanför straffområdet och 5-0 ett friläge där Sara kyligt rullar tunnlar målvakten.

30 minuter kvar av matchen och tränarna ökar takten på byten, vilket ger Karlberg chansen att komma in i matchen då bara målvakten Sofia avslutar matchen på samma position som hon inledde. Men det var en uttalad avsikt med matchen, att alla skulle få hyfsat med speltid och att vi skulle kunna pröva olika positioner.

Karlberg gör två mål på kontringar, det första efter frispark strax utanför straffområdet. Sofia räddar men returen trycks in i mål. Det andra på ett friläge. Men då hade vi bara tre utespelare på plan som startat matchen. Spelet ute på plan var trots det jämnt, men det är ju alltid svårare när många spelare byts ut. Och positioner förändras.

Summerat, kan man säga att det känns som vi är på rätt väg. Fem målskyttar, stabilt försvarsspel under stora delar av matchen och 17 spelare som fick hyfsat med speltid. Isabelle Höglund från F05 gjorde debut i A-laget, när hon kom in på en vänsterbacksplats i andra halvlek