Säsongen är igång

Publicerad 2023-01-22 16:03
29c108d4 9fbf 4ffe 8f30 4ec7a2c1d45c
Första träningsmatchen, mot Djurgårdens F19 gav en seger med 3-0.

Några minusgrader men fint underlag på uppvärmda Stadshagens IP när matchen blåstes igång strax efter 12. Ganska mycket publik också så det var en fin inramning.
Eftersom det är första matchen för säsongen så handlar det mest om att praktisera det vi tränat på, och vår tränare Bror poängterar att vi måste våga och att vi får misslyckas i våra försök. Vi har lånat in några F17-spelare och alla ska få bra med speltid.

Leslie börjar i målet, och är lugnet själv i första halvlek. Djurgården har inte mycket farligheter, mycket tack vare att vi börjar vårt defensiva arbete med forwards som tar jobbet. Nykomponerade mittbacksparet Emma och Lollo stänger också till bra, med väl avvägda brytningar och positioner. På kanterna börjar Mathilde och Elvira, som byter med Nellie från F17 under halvleken.

Försvaret har bra hjälp av Mathilda som stabilt håller mitten. Blanca och Alva jobbar hårt vid hennes sida.

I anfallet startar Natalia, som ensam sysselsätter flera försvarare och Mickis och Liv som hjälper till att göra hål i försvarsnätet.

1-0 görs av Natalia och 2-0 av Mickis i första halvlek.

Och vi har bud på fler.

Mathilde kommer högt på sin kant och har ett par chanser, och anfallarna skapar också mer.

Vi gör också några byten innan halvlekspaus.
Malva från F17 byter av Mickis, ev nåt mer byte innan paus.

I andra halvlek, får Malla från F17 byta av Natalia från start. Och Amaya går in på mitten med bra energi.

Fanny vår 08:a som i veckan flyttade upp i A-laget står i mål i andra halvlek och gör en riktigt bra räddning när hon sträcker ut och tippar bollen till hörna. Om första halvlek var vår, så är andra halvleks första halva Djurgårdens. Men de får inte hål på vårt försvar, istället kommer vi tillbaka Natalia gör 3-0 efter ett fint nummer av Mickis där hon bland annat lättat bollen över en försvarare.

En imponerande insats av laget, och det är väl bara att hoppas att alla i laget fortsätter prestera som idag.
Som ledare kan man inte vara annat än nöjd och stolt.

Vi tackar Djurgården, domaren och publiken som höjde temperaturen i januarikylan.