Publicerad 2018-04-15 22:10
Img 0010
Irina stod för en fin insats på mitten.
Kvällsmatchen borta mot Fanna blev till en ohotad seger med 2-5.

Lidingö startade matchen med ett bra grepp om spelet och började skapa chanser redan tidigt. Och när Saga fullföljde en frispelning och fick ett hopslagna med målvakten hamnade bollen hos Elin som säkert satte 0-1. Saga fick en rejäl smäll på smalbenet i sammanstötningen men var snart igång igen.

Efter en kvart så var det dags för Saga att utöka till 0-2 efter att Hedvig friställt henne på vänsterkanten. Ett lugnt avslut gav mål.

Saga kunde också göra 0-3 efter en långboll från GH som backlinjen missbedömde och Saga satte den säkert invid målvaktens vänstra stolpe när hon kom fri.

Fanna fick en reducering till 1-3 men halvtidsresultatet 1-3 speglade matchbilden.

I andra halvlek så skapades många chanser för Lidingödamerna men det dröjde innan målet kom. Elin tråcklade fram bollen till Hedvig i straffområdet och hon rullade in 1-4.

Fanna reducerade till 2-4 efter en långboll där Lidingös försvar hamnade lite långt upp och en friställd forward kunde rulla in bollen vid sidan av Jenny.

2-5 kom mot slutet av matchen när Elin hittade Klara till höger i straffområdet och hon kunde lura målvakten och placera in bollen i mål.

Positivt att än en gång sprida målskyttet på flera spelare, och att många målchanser skapades. Elin satte myror i huvudet med sina vändningar i och kring straffområdet och Saga attackerade gång på gång på sin kant, och hade två kyliga avslut i mål. Och det var många som bidrog offensivt. I slutskedet var Ebba Malmström, inlånad från Dam U och högerback i andra halvlek, när att näta två gånger om.

Sara Engström, också Dam U, spelade vänsterback hela matchen och gjorde en mycket fin insats.

På mittfältet klev Emma fram och gjorde en mycket stabil match

Summerat så var det en klar seger efter en bra laginsats, kändes skönt att göra resan hem efter matchen i Enköping och kunna konstatera det.