Poängtapp mot Karlberg

Publicerad 2019-05-27 21:03
04e549bb 1e60 4a8d 9338 97c4f57d4a36
2-2 blev det hemma mot Karlberg efter en händelserik match

Karlberg börjar bäst och i andra matchminuten snor de bollen högt upp på vår planhalva och Alma tvingas stoppa deras forward med varning och farligt frisparksläge som följd. Frisparken går mot bortre krysset där Jenny tippar bollen till hörna. Karlberg försöker skapa oreda i vår box med löpningar och det leder till ny hörna, men ingen målchans.

I den sjunde minuten kommer bortalaget runt på vänsterkanten och spelar inåt, skottet tar i huvudet på Alma som tvingas byta, med lätt hjärnskakning.

Efter ett par chanser var, utan spets i avsluten, så frispelas Sara framför mål men målet bortdöms för offside. Det var nog korrekt, men inte med många centimeter. 15 minuter har gått av matchen och nu är matchen Lidingös.

I 17:e minuten hittar Anja Femke inne i straffområdet med ett fint inlägg, tyvärr rinner bollen iväg lite i mottaget.strax efter kommer Femke fri, men målvakten är bra ute och räddar med en fot.

Så i 21:a minuten kommer 1-0. Jenny plockar ned en hörna, kastar snabbt ut den till Coco som avancerar en liten bit och sen slår en lång rak boll över försvaret och Femke får ett par meter och skjuter distinkt i bortre hörnet. Få touch från eget straffområde till nätrassel på andra sidan.

Tyvärr varar inte ledningen så länge, 1-1 kommer fyra minuter senare när de kommer runt på vänsterkanten och vi inte riktigt täcker upp när passningen kommer i straffområdet.

Två bra chanser till får vi. I den 27:e dansar bollen strax framför mållinjen efter ett fint nummer av Irina på högerkanten. Hon vänder bort en back och inspelet kan inte målvakten hålla, men en back hinner först och rensar. I den 35:e är det återigen Irina som skapar en chans, när hon frispelar Sara som inte riktigt får till avslutet framför mål.

Där emellan har Jenny täckt förträffligt på ett friläge som dyker upp i straffområdet.

Andra halvlek börjar hemmalaget bäst och skapar hörnor och bra inspel från kanten, men så i den 15:minuten av andra halvlek snappar Karlberg upp en passning mitt på vår planhalva, avancerar och skjuter ett skott som touchar på en av våra backar och smiter in vid vänstra stolpen. 1-2 och inte en spegling av matchbilden. Och det här sker i en period då Lidingö har bollen men slarvar med avgörande passningar.

Så när 15 minuter återstår så börjar en bra period för Lidingö. Mer rörlighet och chanser skapas, i den 33:e andrahalvleksminuten är Femke sånär att nå fram på ett inspel framför mål. Några skott avlossas, men inga kanoner.

Så en dramatisk minut. Ett långt inkast hamnar framför en fri Maria som sparkas ned av målvakten som kommer för sent in till bollen. Maria och målvakten ligger kvar på marken. Maria med en knäskada som kommer att ta cirka sex veckor att läka, målvakten kan resa sig och sen se straffen som utdöms smita utanför sitt vänstra kryss.

En antagligen oavsiktlig kapning, men hade den skett ute på plan så hade det nog blivit rött kort. I alla fall ser det otäckt ut på videon.

Händelsen ger tändvätska åt hemmalaget och nu forcerar vi, och efter två anfall tätt efter varann så blir det hörna. Och efter en våghalsig räddning av målvakten hamnar bollen hos Femke som vet var målet är beläget, och snurrar runt och sätter den. Nu har klockan passerat 90 minuter, men så var det också ett fem minuter långt speluppehåll för skadan på Maria.

Två chanser till får vi, ett inspel av Saga som rinner rakt igenom och ett skott som målvakten räddar nere vid sin högra stolpe.

Som sagt, händelserikt och riktigt spännande för publiken. Tråkigt med skadan på Maria, som varit nyttig för oss hela våren. Men hon kommer tillbaka. Alma som fick utgå i matchens inledning är redan tillbaka i träning.

Vi tackar Karlberg, domaren och den fina publiken!