Oavgjort mot Tyresö

Publicerad 2022-08-12 22:24
Abd8ba9e 89b2 49da 9a70 a181e3fea2a0
0-0 efter en stark laginsats mot serieledarna

Avspark 19.00 på den mycket fina naturgräsmattan på Lidingövallen, och den soliga fredagen börjar svalna när matchen startar. Perfekta förutsättningar för en bra fotbollsmatch.

Tyresö kommer till matchen med två stora segrar bakom sig under höstsäsongen, senast 0-4 borta mot Stuvsta och innan dess tidigt i somras 5-0 hemma mot Karlberg. Vi har två oavgjorda, senast 3-3 hemma mot Stureby och innan dess 2-2 mot Smedby borta i slutet av juni (höstsäsongen inleddes redan i slutet av juni). Nåväl, vi vet att vi måste spela betydligt mer disciplinerat än mot Stureby.

Matchen inleds som väntat med ett Tyresö som vill bestämma takten, men vi står upp bra och blir inte nedtryckta. Men det är en halvlek där Tyresö mestadels styr spelet, men inte skapar mer än kanske två kvalificerade chanser. Vi lyckas å andra sidan inte hota på allvar. Vi har en del bollar in i boxen men försvaret plockar bort dom. Men i försvaret står vi bra och slarvar inte, vilket leder till att inte heller Tyresö lyckas ta sig förbi vår backlinje.

I andra halvlek blir det än mer kamp, Tyresö vill få hål på vårt försvar men de chanser som skapas blir framför allt till på hörnorna där en boll tas om hand när den är på väg mot mållinjen av Ebba som hittar ut med bollen och kan spela loss den. Ja, vi försvarar oss riktigt bra på hörnorna som blir många i andra halvlek. Och Tyresö försöker variera hörnorna men utan att överlista vårt försvar.

Några byten ger oss också ny energi, och när inte bortalaget får hål på vårt försvar så ökar intensiteten i närkamperna. Vi har också några omställningar som leder till fyra varningar för Tyresö då de stoppas våra anfall med frisparkar innan de hinner bli till bra lägen. Med det är långt ifrån fult spel, snarare är det där domaren lägger nivån, och vi åker också på en varning.

Mot slutet får vi en bra chans på en av dessa frisparkar då Ebba lyfter in bollen i straffområdet men en uppoffrande täckning räddar skottet på en andraboll.

Ett antal smällar med spelare som ligger ned i halvleken, från båda lagen, gör att domaren lägger till 5-6 minuter. Smällar som mer smärtar än ger skador.

När domaren så blåser av så är det ändå så att vi är mest nöjda med poängen. Till skillnad mot andra halvlek i Stureby-matchen så försvarar vi oss som ett lag, och håller positionerna under hel matchen. Energin är också på en berömvärd nivå. Och det är starkt att vara som närmast att göra mål i matchens slut, då viljan verkligen fanns att ställa om och skapa en chans som gav mål. Både Emma på vänsterbacken och Irina på högerbacken gjorde långa ruscher på sina kanter i några anfallsvågor på slutet.

Men Tyresö hade som sag ett antal hörnor som de inte kunde utnyttja och många anfall som fastnade i vår försvarslinje.

Vi tackar Tyresö för en fin kamp, domarna och publiken som är så viktig för våra spelare.