Publicerad 2022-08-08 19:04
6b647ff1 4e96 4ba5 b791 8d55117721d5
Natalia, som stod för ett mål och två assist i matchen.
En bra halvlek och en sämre gav 3-3 i slutresultat

Avspark 14.00 hemma på Lidingövallen och en fin gräsmatta ligger redo för spel. Och matchen börjar på bästa sätt för oss, med rörelse och rapp bollförflyttning och 1-0 redan i andra matchminuten. Natalia skarvar fint ut till Liv som i snäv vinkel till höger hittar bortre stolproten.

Stureby bjuder på en del ytor i försvaret och sånär har vi ett friläge strax efter. Stureby sticker upp med en långboll men Noelle bryter i rätt läge som sista försvarare. Strax efter får vi en hörna som målvakten gör en benparad på efter skott utifrån. Och vi har en bra period första kvarten med energi och anfallsalternativ.

I den 16:e matchminuten så döms frispark i bra läge till Stureby, strax utanför straffområdet till vänster för anfallande lag. En låg boll in till forwards med avslutet är inte distinkt och täcks enkelt. Spelet jämnas ut tills vi återtar kommandot och i ett fint anfall där Liv får bollen till vänster på offensiv planhalva, hittar in till Blanca som tar ett par steg och får fram bollen till Ebba som väggspelar med Natalia blir det 2-0 när Ebba sätter bollen i bortre hörnet.

Stureby försöker lösa pressen med långa bollar mot forwards, och när de får tag på den på vår planhalva så blir det skott utifrån eller inlägg, men inga farliga chanser skapas. Vårt fina inledande spel har dock mattats.

Så i den 41 minuten får Irina bollen långt ner till vänster och lyckas hålla bollen i kamp med försvaret, och petar den till Blanca som trampar runt ner mot kortlinjen och slår ett inlägg som Natalia plockar ner och trycker in otagbart från nära håll. 3-0 och en fin ledning att ta med in i halvtidsvilan.

Och kanske blir vi för säkra, andra halvlek börjar som den första med ett par anfall men sen tar Stureby över. Deras veteran driver på med instruktioner och de fyller på med betydligt fler spelare i anfallen, vilket också ger fler alternativ. Och 3-1 kommer också redan i den 53:e matchminuten då vi sover lite på ett inkast och uppflyttade rutinerade Stureby-Malin vänder upp och avlossar ett skott med båge över målvakten.

Istället för att samla oss och gå tillbaka till det trygga kompakta försvaret från första halvlek blir vi stillastående och tappar positioner och 3-2 kommer i anfaller efter på en riktig projektil från högerkanten där vi tappat boll på mittplan.

Och vi hämtar oss inte. Vi gör två byten men fem minuter senare kommer 3-3 efter ett inlägg från vänster som möts med en bredsidesvolley strax under ribban. En genomklappning skulle man kunna säga, där vi verkar ha glömt allt spel från första halvlek.

Stureby maler på och 3-4 känns tyvärr inte långt borta. Ett bolltapp leder till ett närapå öppet mål, men Alma kastar sig och får fingertopparna på bollen.

Men så mot slutet tröttnar Stureby och vi hittar tillbaka i matchen och på en hörna går Noelle upp och nickar hårt och beslutsamt mot krysset, men bollen tar i ställningen där stolpe och ribba möts och målvakten får tag på bollen. Så nära mål man kan komma, på en riktigt läcker nick. Vi får ytterligare ett par chanser varav en hade kunnat förvaltats bättre. En lång boll på vänsterkanten där vi hinner före målvakten som är långt utanför målgården och bollen spelas in framför mål där vi inte riktigt är på hugget, utan en försvarare hinner ta sig förbi våra spelare och rensa.

3-3 slutar matchen där vi under en halvlek såg ut som segrare, men slutade spela och låg riktigt illa till. Men i slutminutrarna ändå höll på att göra ett vinnande mål… Kanske en match som bara kan spelas efter ett längre sommaruppehåll, nu får vi hoppas att vi håller positioner och bra speltempo i 90 minuter under resten av hösten.

Vi tackar Stureby, ett helt annat lag i andra halvlek måste också sägas, domarna och publiken!

De fina bilderna från matchen har tagits av Per och Pernilla Schwab.