Dam

Oavgjort mot Mälarhöjden

Publicerad 2021-09-18 21:47
E6e6c515 74c8 4a5b b5b3 52ed25a48ea5
Formstarka Mälarhöjden kom på besök och efter en match med mycket kamp så slutade det med oavgjort

13.45 och termometern står på 12 grader och lite snål blåst. Mälarhöjden kommer till match med fyra raka segrar och ett bra lag på pappret. Vi kommer också starka till matchen. Visserligen är tyvärr vår tvåmålsskytt från mötet sist med Mälarhöjden, Femke, långtidsskadad. Men fyra målskyttar sist mot Värmdö visar att det finns andra som också kan göra mål.

Mälarhöjden pressar på bra i inledningen men vi inleder med mest boll. Men så i tionde minuten stressas vår backlinje och ett bakåtpass slås olyckligt med dålig adress och 0-1 är ett faktum. Den assisterande vinkar för mål när vår målvakt kastar sig och rensar ut den. Ett psykologiskt tungt mål, men det är långt kvar.

Och vi börjar jakten på kvittering, men lyckas inte vaska fram några riktigt givna målchanser. Något skott som inte är tillräckligt tungt, några avslut som målvakten inte får så stora problem med. Några hörnor som vi inte får avslut på, och några sistabollar som är för hårda och Tenstas av deras målvakt som står långt ut. Det är också mycket kamp ute på plan, inte minst på det centrala mittfältet där båda lagen mönstrar två vinnarskallar var. Och Ebba som står för mycket av vår kreativitet tas hårt, ibland i överkant. Men det är också ett viktigt möte i uppflyttningsstriden.

0-1 står sig halvleken ut. Vi har mer boll, skapar lite mer men inte tillräckligt vassa chanser. Jo, ett bra öppet läge, men det avslutas utanför. Mälarhöjdens vassaste chans i första halvlek är ett hårt direktskott på inspel i mitten framför backlinjen, utanför målvaktens vänstra stolpe.

I andra halvlek skapar vi mer, har bättre kontroll på uppspelen och hittar flera gånger runt på högerkanten men inspelen räddas av Mälarhöjdens duktiga målvakt eller rensas. Vi hotar också mer i djupet. Mälarhöjden söker sig också ut på högerkanten. Båda lagen skapar några hörnor men de tar försvaren undan.

Så i matchminut 78 kommer så äntligen målet. Sara får ett perfekt instick mellan mittbackarna av Julia, och avslutar säkert fri med målvakten.

Minst sagt rättvist i det läget och vi går för vinst, men öppnar bakåt och även om det leder till fler chanser för oss så får Mälarhöjden också några kontringar som lyckligtvis stoppas innan de leder till frilägen. Och mittbackarna, Emilia och Noelle storspelar nu för tredje matchen i rad, Emilia som lånats upp från F17 och spelar med stor pondus som om redan har några seniorsäsonger i benen.

En match med mycket kamp, och två lag med mycket kvalitet i sig. Sett till chanser och bollinnehav, så borde vi bärgat tre poäng. Men jag är partisk, chanserna måste sättas och många av våra anfall saknade det där sista i avsluten. Vi hoppas det lossnar i nästa match, mot P18 på Gotland.

Vi tackar ett starkt Mälarhöjden, ett trevligt domarteamoch den fina inramningen publiken gav.