Dam

Oavgjort mot Karlberg

Publicerad 2019-09-08 21:33
603c89b4 ff7f 4a93 913b cdc0c5556f25
Toppmötet på bortaplan slutade 1-1 efter ledning i halvtid.

Efter lite regn och blåst, så kom solen lagom till avspark kl 14.00 på Stadshagens IP. Två formstarka lag var det som möttes, och båda lagen hade en klar spelidé. Karlberg spelade hela första halvlek med ett lågt försvar och lät Lidingö ha mycket boll. Lidingö spelade runt och sökte luckor i det kompakta Karlbergsförsvaret. Några hörnor och skott på mål, men de riktigt farliga chanserna dök inte upp. Karlberg som behövde en seger för att täta glappet till Lidingö i kampen om seriesegern, satte hoppet till snabba omställningar men kom inte igenom Lidingös följsamma försvar.

Så i första halvleks sista anfall kommer 0-1. Lollo hittar med ett fint avvägt pass in bakom Karlbergs backlinje och Elin avslutar med en perfekt lobb. Sett till spelet och de få chanserna i halvleken som varit Lidingös känns det inte orättvist. Men det är två bra lag vi får se på Stadshagen.

I andra halvlek så är Karlberg aggressivare i press och går mer på offensiven. Men inledningen av halvleken är Lidingös, ett felpass ger Elin ett friläge men hennes skott räddas av målvakten. Och inspelsförsöken från fram för allt högerkanten hittar inte in genom det täta försvaret och ju längre halvleken lider desto fler anfall får vi se från hemmalaget och ett felpass friställer en Karlbergsforward, men Sofia räddar ledningen. Ett skott i ribban kommer också från Karlberg och även om anfallen är ganska jämnt fördelade så känns Karlberg farligare under slutet av matchen. I den 68:e minuten kommer kvitteringen. En frispark i krysset ger 1-1.

Återstoden av matchen är mer kamp och vilja än skönspel men trots tröttheten visas prov på en hel del kvalité från båda lagen. Det är en bra match vi får se, med två lag som skulle klara sig bra en division högre upp.

Noelle som är tillbaka i Lidingö tar sig igenom försvaret med vägpass men stoppas i straffområdet. Karlberg är fysiskt starka, och använder ibland armarna rutinerat i närkamper. Vilket kan vara frustrerande, men det måste man klara av som motståndare ju högre upp i seriesystemet man kommer.

En närkamp i Karlbergs straffområde första halvlek.

1-1 blir slutresultatet och det känns rättvist. Första halvlek var Lidingös, med fler chanser och bollinnehav. En målchans att njuta av var när Irina och Amy väggade sig igenom och fram till Femke som avslutade, men med en målvaktsräddning. Andra halvlek skapades chanser åt båda håll, Lidingö hade kunnat öka till 2-0 men sen stod Karlberg för de klaraste målchanserna med bland annat ett ribbskott där två forwards sånär nått studsen ut. Så andra halvlek till Karlberg.

Och visst var det en toppmatch, vi har gjort bättre halvlekar men inte mött så bra motstånd under 90 minuter. Kul att se två lag med, så olika, men ändå genomtänkta spelidéer som de också följer. Och där spelarna orkat bjuda på bra kamp i alla 90 minuter.

Kul också med Noelle tillbaka i laget, efter en utflykt till Djursholm. Hon visade stor vilja och tryggt spel, stack också upp i anfall mot slutet från sin plats som defensiv mittfältare. Debuterade i vårt lag gjorde också Amy Jeppson, som visade upp bra bollbehandling och stark fysik på kanten. Med rutin från division ett med sig till oss.

Vi tackar Karlberg, domaren och publiken för en njutbar mach och inramning.

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub