Oavgjort mot Djursholm

Publicerad 2021-10-24 10:08
Fe556088 5b3b 4230 9b7d 9e70fb89a198
1-1 blev det i en match där vi hade tre poäng i 80 minuter.

Avspark 15.30 hemma på Lidingövallen, termometern står på tre plusgrader men solen värmer och det är ganska fint fotbollsväder. Bra med publik på läktaren och tre viktiga poäng på spel. Vinner vi så är vi klara för uppflyttning. I bortamötet med Djursholm var vi inte alls med från start och åkte på en klar förlust även om vi då lyfte oss i andra halvlek. Så nu gällde det att ta initiativet på en gång.

Det blir en energifylld start där vi omgående tar tag i matchen och börjar skapar tryck. Och efter några anfall så kommer 1-0 i den sjätte minuten när Sara bryter en boll från målvakten och skjuter mål. Stor glädje förstås.

Vårt spelövertag fortsätter, vi ska inte falla tillbaka och bjuda in Djursholm som är ett lag som gjort många mål i serien. Vi tar många avslut utifrån och har fyra-fem skott över. Nära krysset i ett par fall, men det räcker ju inte. Talia trampar loss med kraft och far förbi målvakten men skjuter i burgaveln.

Vi har också flera inspel i box som inte studsar vår väg. Djursholm har snabba, kraftfulla forwards men Noelle gör ett par riktigt fina brytningar i rätt ögonblick och avvärjer frilägen. Ja, vi har greppet och det känns tryggt, närmare ett mål till för oss än kvittering.

Andra halvlek och vi fortsätter med bollinnehav och chanser, Sara kommer fri och försöker gå förbi målvakten men bollen fastnar i en täckande målvakt. Vi har inspel från båda kanterna, på ett så har Talia ett fint läge med trycker den på kraft med en volley utanför i öppet läge. Skotten utifrån går tyvärr på målvakten nu. Ett touchar ribban och över. Vi har också en chans vid bortre stolpen som från en del platser på läktaren ser ut att gå in. Ja, det ser ut som vi ska lyckas bärga vinsten.

Men de sista tio får Djursholm mer boll och på manade av bänk som och tillresta supporter så lyfter de sig. De får en hörna med fem minuter kvar som Noelle når högst på och rensar ut, men de är där på andrabollen och lägger upp den för skott. En drömträff i bortre krysset och det känns tufft. Sett till matchbild och chanser inte alls rättvist. Men bollen ska in om man vill vinna, och sett till kvaliteter på plan så finns det mycket i båda lagen.

Vi försöker få till ett vinstmål, men kommer inte till något riktigt bra avslut.

En riktigt bra match där vi visar upp ett fint spel över hela plan som borde renderat i en seger, men man kan aldrig vara säker mot ett lag som har avslutare som Djursholm.

Vi tackar Djursholm som bjöd upp till en tuff kamp, publiken som förgyllde eftermiddagen och domartrion som var bra.