Dam

Oavgjort mot Djursholm

Publicerad 2020-09-06 10:07
5acf21c2 9d6b 4ca2 9723 dc14b3f9481f
Efter en mållös och chansfattig första halvlek så svängde det mycket mer i andra.

Avspark 14.00 på en mycket fin och ganska mjuk gräsmatta i Djursholm. Bra fotbollsväder också, även om det kom några droppar regn i andra halvlek.

Första halvlek var lite avvaktande och båda lagen såg till att stå rätt i försvaren. Vi vårdade boll i backlinjen och sökte uppspel men Djursholm släppte inte till några luckor. Djursholm försökte med några bollar över vår backlinje, centralt, men Sofia i målet var med och tog hand om dom som mittbackarna inte plockade ner. Dagens mittbackspar var Irina och Amanda, och det såg tryggt ut. Framåt skapade varken vi eller Djursholm några riktigt farliga lägen.

De hade ett skott utifrån i ribbans överkant och vi hade en snygg upprullning, från vänsterkanten via ett par spelare över till Sara E som vände och fick iväg ett skott från straffområdesgränsen, men ett säkert målvaktsingripande tog hand om den chansen.

Under halvleken tvingas tyvärr Amanda byta och vi måste byta på en del positioner, Lollo som gjort ett bra jobb på mitten får gå ner som mittback och 05:an Alma tar hennes plats. Amanda som i inledningen såg mycket bra ut med sin lugna bollbehandling.

Andra halvlek blev en helt annan historia. Djursholm kom ut mer aggressiva och hittade ut på framför allt deras högerkant, där de hade en av planens bästa spelare som med båda fart och bollkontroll fick in bollen och skapade chanser för medspelarna. På en av chanserna från nära håll gör Sofia en enhandsräddning som en handbollsmålvakt. Inledningen var Djursholms. Men vi tar oss in i matchen och när inbytta 05:an Tuva får bollen ute till höger, så tar hon sig snyggt in till straffområdesgränsen och avlossar ett hårt precis skruvat skott högt invid bortre stolpen. Ett klassmål.

0-1, och nu tar vi över matchen under en period. Skapar också ett litet tryck, och Sara E är nära att få tag på en målvaktsretur med dålig vinkel och påpassligt försvar avvärjer. En frispark från Bianca läggs snyggt avvägt bakom försvaret och både Tuva och Sara är nära att nå bollen strax framför mållinjen.

Men tio minuter efter vårt mål, då det såg ganska stabilt ut för vår del, så får de ett friläge och sätter säkert 1-1 i den 76:e matchminuten. Efter det svänger matchen igen och Djursholm skapar mer än oss.

Vi avlutar matchen med tre duktiga 05:or på plan, Alma som spelat stora delar av matchen på mitten visar spelförståelse och mognad och bjuder på en läcker klackpassning som ger en fin korridor till vänster. Tuva som gör ett av årets snyggaste mål och med pigga ben i andra halvlek hjälper oss att hota försvaret. Debut i damlaget gör Amelie, som högerback. En utsatt position i slutet när Djursholm lyfter, men hon gör det riktigt bra.

Oavgjort känns efteråt som rättvist. Vi hade lite mer av spelet i första halvlek, men den var chansfattig. I andra halvlek hade Djursholm fler farliga chanser, men hade vi täppt till lite bättre efter ledningsmålet eller satt 0-2 på chanserna i vår bästa period så hade vi bärgat tre poäng. Gissar att det finns många synpunkter på det, beroende på var man har sina sympatier. Men beröm till spelarna i båda lagen och alla inblandade för en underhållande fotbollseftermiddag.

Vi tackar domarna, Djursholm och publiken för en fin match.

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub