Dam

Oavgjort i seriepremiären

Publicerad 2022-04-10 21:37
F419fce9 92eb 44bb 9f23 3330a13d826e
En härligt intensiv match som slutade mållös på Hammarby IP där Stureby FF stod för motståndet.

Klockan 18.00 är det avspark för första omgångens sista match i division 1 södra Svealand. För vår del känns det bra att matchen ligger sen söndag. Vädret är perfekt för fotboll och i veckan har det varit mycket förkylt i truppen, men en lördag med lättsam träning och lite vila och vi kan ställa en bra trupp på plan.

Motståndarna Stureby har ett lag med gamla elitspelare, en inlånad allsvensk spelare och mycket ungt, lovande. Och de slår gärna långa bollar på de välmeriterade äldre spelarna, lite som vi gjorde när vi hade Elin Flyborg på topp. Men det ska sägas, de behärskar också spelet på egen planhalva.

Båda lagen kommer in med bra inställning, det är tre poäng som gäller. Och det bli mycket kamp, med ett litet spelövertag för hemmalaget. Som har ett par riktigt farliga hörnor, den ena räddas på mållinjen av Noelle. En välskruvad och hårt slagen som Noelle fint nickar bort. Och det är på hörnorna Stureby är farliga i första, i övrigt håller vi dem på rätt sida och blockar skott på ett uppoffrande sätt. Tyvärr skadar sig Tove i en sån situation då en boll tar fel på foten, förhoppningsvis bara en stukning. Men ett tidigt byte, Tove ut och Emma in.

Vi kontrar med är inte riktigt nära ett mål. Mathilde gör en Kurre Hamrin vid kortlinjen men inspelat blir lite för hårt och passerar våra spelare inne i boxen. Och så är Liv inblandad i en straffsituation när hon, som det ser ut där jag står vid mittlinjen, kapas vid kortlinjen. Ingen straff med varning till en Sturebyspelare, hon var utanför plan är domen.

Så en första halvlek där Stureby varit närmast ledning, men 0-0.

Det intensiva spelet fortsätter, det är ett helt annat tempo än i försäsongsmatcherna. Och det är både spännande och roligare att titta på. Stureby fortsätter spela bra, men vi står upp starkt och ställer om fint.

Och hittar också in i straffområdet, men deras försvar täcker bra på samma sätt som vi gör på vår planhalva.


Det som oroar mest är hemmalagets hörnor, vid inkast går de medvetet ner mot hörnflaggan för att få till hörnor snarare än att försöka skicka in bollen. Och det är deras mest rutinerade som har till uppgift att fixa hörnor. Men vi försvarar oss förträffligt på de farliga välslagna hörnorna, Noelle vinner luftdueller och hela laget är aktiva i boxen. Och när Stureby når högst så står Alma i målet för några riktiga poängräddninga. Bland annat tippas en boll i ribban, som annars hade suttit nära krysset.

Våra vassaste chanser är ett skott i slutet av matchen från inbytta Vanja, som går strax utanför målvaktens bortre stolpe. En fin räd där hon bryter in från högerkanten, som avslutas med ett fint skott efter marken.

Hon har också ett inspel som Frida så när hinner fram på vid bortre stolpen.
Natalia gör en försvarare i ett annat anfall, men får den lite för långt ifrån sig när hon skapat ett öppet läge i straffområdet.
Stureby skickar upp bollen långt, trycker upp laget och får då öppnare ytor på deras planhalva vilket gör att båda lagen skapar fler chanser i andra halvlek än i första, men bra försvarsspel där våra mittbackar Emilia och Noelle inte släpper någon förbi sig och i vårt mål, en toppad Alma, gör att det blir 0-0.

Startelvan idag mot Stureby:

Målvakt: Alma

Backar från höger till vänster: Irina, Emilia, Noelle, Tove (Emma)

Mittfält: Liv (Vanja), Mathilda, Natalia, Blanca, Amaya (Frida)

Topp: Mathilde (Elvira)

Vi tackar Stureby FF för fint bemötande, domarna och publiken, det kändes som hemmaplan.

PS. Ett bra referat från matchen finns på Min fotboll, skrivet av Kai Koskela, Stureby. Där också tankar om Sturebys lag finns


Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub