Många mål i segern mot Vasastan

Publicerad 2019-06-02 21:17
812760a4 b0e1 4f43 8351 c30b8ecc52ab
Vinst borta mot Vasastan med hela 1-9

Fint fotbollsväder vid avspark på Stadshagens IP och den fina konstgräsmattan inbjuder till bra fotboll. Men vi får ingen fart på bollen och rullar mycket i backlinjen, Vasastan verkar hungrigare i inledningen och Jenny får sträcka ut och tippa till hörna via ribban i inledningen.

Det här känns verkligen inte som ett topplag mot ett lag som krigar i botten av tabellen. Vasastan rör sig mer och vinner boll. Men vi har spelomställningar som hotar, och i en sådan kommer Femke fri och sätter 0-1 i den nionde matchminuten och det känns som om det ska ordna sig. Men Vasastan krigar på och fixar hörnor, och på en lång sådan gör de 1-1 i den 15:e matchminuten. Matchbilden fortsätter, Vasastan spelar bra och vinner bollar på mitten men är sårbara vid omställningar. Tyvärr slår vi inte det avgörande passet i rätt lägen, förrän i den 38:e då Femke återigen kommer loss och sätter ledningsmålet.

När domaren blåser för halvtidsvila så känns inte ledningen klar. Vasastan har haft en stolpträff och vi har missat några möjligheter till frilägen.

I andra halvleken stuvar vi om lite i laget och positionerna sitter där. Elin kommer in och gör det jobbigt för försvaret, Femke tar en steg ner på mittfältet och får mer ytor med bollen.

Efter fem minuters spel gör Sara 1-3 följt av Mathilde 1-4 tre minuter senare. Båda målen i boxen efter fina framspelningar.

Sen följer tre mål av Elin inom loppet av fem minuter (56, 60, 61) till 1-7, och nu knäar Vasastan försvar. Och det är framför allt i försvaret de har problem när vi fyller på och sätter passningarna på rätt yta, med fart. Längre upp i banan har de fortfarande mycket boll, men vi jobbar föredömligt när de gäller att pressa bollhållaren. Och kliver ofta in och tar bollen i rätt läge.

Sen kommer matchens snyggaste mål när Kajsa nickar in en hörna i matchminut 64 , i en snygg båge över målvakten. Elin rundar av det hela i den 76:e spelminuten.

Femke gör inget mål i andra men står för flera riktigt läckra målgivande pass.

En match med två halvlekar skulle man kunna sammanfatta det hela med. En första där vi gick till vila med uddamålsledning men där det lika gärna kunnat vara oavgjort. Och så en andra halvlek där vi ökade tempot, ställde om med fart och slog bra passningar som skar genom försvaret. Och defensivt tog jobbet hela halvleken. Vi fick också se Liv Gantelius född 2004 hoppa in och göra seniordebut.

Men det var också en match där det trots de stora siffrorna fanns en hel del att göra för Jenny i mål, i alla fall i första halvlek. Och där vi fick ta i, i försvarsspelet.

Vi tackar Vasastan, domaren och publiken (det kändes son hemmaplan på läktaren).