Dam

Knapp förlust mot Tyresö i Victoria Cup

Publicerad 2020-07-29 23:38
24b0f4ab 6453 4b14 847c 6f3e38cc1879
Vi sätter vår bonusstraff och går till avspark med 1-0. Men Tyresö vänder och vinner med 2-1, efter en tuff kvitteringsjakt i andra halvlek från vår sida.

Kvartsfinal i Victoria Cup och Tyresö, ett förväntat topplag i Division ett södra Svealand, kommer till Vallen. Innan uppehållet hade de besegrat Örebro SK och Stuvsta och är förstås klara favoriter. Vi har en bonusstraff eftersom det skiljer en division mellan lagen i år.

Tuva kliver fram, målvakten går åt vänster och Tuva sätter den distinkt till höger. 1-0.

Vi förväntar oss ett högre tempo än vad vi är vana vid och har också poängterat vikten av att alla spelare har en uppgift i det defensiva jobbet. Tyresö låter oss rulla runt i backlinjen och vi får ha mycket boll, och vårdar den fint. Anstormningen från Tyresö kommer inte, utan bollinnehavet är ganska jämnt fördelat. Men det är Tyresö som har flest försök framåt, och många hörnor. Mycket positivt för vår del är att vi tar hand om alla utom en som de inte lyckas få på mål.

Tidigt i halvleken har vi också en situation som från sidan såg ut som en straff när Tuva vänderbort sin back som drar undan hennes stödben. I alla fall var det så det såg ut som läktarplats.

Ja, det här är ju inget bildbevis - mera före och efter... Allt sker ju så snabbt så rätt eller fel är svårt att säga.

Pressen ökar något ju längre halvleken rullar på och ett uppspel hamnar olyckligt hos en av deras spelare som kan lyfta den över Hanna i målet från distans. Matchminut 36 och det kändes lite snopet.

Tyresö ledningsmål kom sen i den absolut sista matchminuten av första halvlek. Tyresö bryter ett uppspel vid mittlinjen och hittar ut på forward till höger utanför straffområdet, som dunkar upp bollen i nättaket. Kanske var det trötthet (vår första träning efter sommaruppehållet var i måndags), som gjorde att vi inte stod emot hela halvleken. Men det var å andra sidan ett klassmål.

Hanna i målet, kände sig inte kry i halvtid och bytte med Mathilde som hoppade in i andra halvlek. En utespelare i mål, vilket just i kväll betydde våghalsiga, men publikfriande finter och bra läsningen av spelet.

Och andra halvlek blev en av de mer underhållande på länge för hemmapubliken. Inga mål från något av lagen, men en energi och aggressivitet från hela hemmalaget som gjorde att det mesta av spelet förläggs till Tyresö planhalva. Några chanser skapades också men riktigt nära var det inte, skott som gick över och skott som blockades och inspel som rensades. Mot slutet lyftes hela Lidingölaget upp mot Tyresö straffområde vid en frispark som Mathilde i målet tog hand om. Så viljan till kvittering fanns där.

Tyresö är ett bra lag, och gjorde det som krävdes - två mål. Men vi var inte utan chans, och med det spel och den inställning som visades upp så kan det bli en riktigt fin höst!

Jag skulle kunna räkna upp inviduella insatser, lagdelar som gjorde det dom skulle. Men jag konstaterar att alla gjorde en berömvärd och stark insats.

Vi tackar Tyresö spelare och ledare, publiken och domarna för en underhållande och fin fotbollskväll.