Knapp förlust i hemmapremiären

Publicerad 2022-04-18 21:37
379ee1d5 7ef4 4965 81ab 6a6999348480
En stark andra halvlek räckte inte i mötet med Smedby

Avspark 18.00 i strålande vårväder på Lidingövallen. Smedby kom med en seger mot Karlberg (5-0) i ryggen, vi spelade 0-0 mot Stureby borta i första omgången.
Och Smedby började starkt, hade initiativet och lyfte mycket bollar in mot straffområdet. Även från mittplan, men vi försvarade oss bra. Men så i den nionde minuten en boll in i straffområdet där deras spelare vinner en duell och skarvar in 0-1.
Vi fortsätter försvara, och det resulterar i hörnor och frisparkar men vi är först på sistabollen skulle man kunna säga. Och sticker upp ibland med omställningar men någon riktigt het målchans får vi inte till. Vi försöker på högerkanten men hittar inte in med sista passet, och Ebba cirklar med bollen för att hitta skottläge men dom samlar sig bra.

Första halvleken till Smedby, spelmässigt och framför allt målmässigt 0-1.

I andra halvlek kommer vi ut som ett starkare lag, och rullar boll fint. Nu är det vi som har bollinnehavet men de släpper inte till några luckor i boxen, även om vi nu börjar vinna duellerna och flyttar upp spelet. Ett friläge för Blanca som målvakten lyckas täcka ner mot kortlinjen, det var inte mycket yta hon släppte till. Några hörnor och ett friläge för Mathilde, som valde att göra en fint som täcktes.

Smedby hade också lägen i omställningarna, med snabba forwards som hotade. Och Alma gjorde några fina räddningar.

Några långsamma byten och lite annat som tog tid gjorde att tre minuter las till och på en hörna i sista matchminuten lyfter vi upp hela laget, även målvakten Alma fyller på i boxen och sånär får Blanca in bollen men målvakten räddar. Mäktigt ändå att se att hela laget går upp för att få in bollen, en vilja som höll på att ge resultat.
Så nära 1-1 i matchens sista sekunder, men sett till hela matchen så hade Smedby första halvlek och såg starka och välspelande ut med mycket långa bollar in i box och mycket trafik där, som vi försvarade oss bra mot.

Andra halvlek var vår, även om den var jämnare än första. Hoppfullt dock inför fortsättningen att vi kunde höja oss så mycket efter paus, och att se hela laget gå upp på hörnan och med vilja vara nära att forcera in en kvittering kändes fint.