Dam

Joakim Felldin ny huvudtränare

Publicerad 2021-11-10 18:48
Felldin done deal
IFK Lidingö FKs damlag presenterar Joakim Felldin som ny huvudtränare med ett avtal som sträcker sig över tre säsonger. UEFA A utbildade Joakim är en internrekrytering och hämtas från P19 Allsvenskan.

Joakim "Jocke" Felldin har under flera år varit verksam inom Stockholms ungdomsfotboll med olika laguppdrag samt varit distriktsförbundskapten åt Stockholms Fotbollförbund för flera ålderskullar. Han har under åren arbetat med både pojk och flickfotboll. Joakim har studerat tränarprogrammet på GIH och UEFA A licens får han ses som en mycket välutbildad tränare. Under de fem säsonger han arbetat i IFK Lidingö FK har han arbetat på nationell nivå med P17 Allsvenskan, P19 Allsvenskan och som tränare för Herr i division 2.

Sportchef Magnus Bodsgård om rekryteringen av Joakim Felldin
- Det har varit klart hela säsongen att vi skulle ersätta mig efter säsongen så vi har haft mycket tid att både scouta av tränare och träffa olika personer som kunde vara aktuella för uppdraget men vi har ärligt inte haft någon kandidat som kan konkurrera med Jockes fotbollsmässiga kompetens. Att han dessutom har erfarenhet av att arbeta med lag på nationell nivå och kan klubbens filosofi är en stor bonus. Avgörandet blev att Jocke var tydlig med att han vill att laget ska sikta högt och fortsätta avancera, det är inte en tränare som nöjer sig med att hålla sig kvar helt enkelt.

Joakim Felldin passar också bra utifrån att lagbygget är en ung trupp som innehåller många spelare vars ambition är att bli elitspelare då han genom åren arbetat med flera unga spelare som lyckats gå långt med sina karriärer.

En intervju med nya huvudtränaren Joakim kommer inom kort. Vid sin sida fortsätter tidigare ledarstaben men som också kommer att utökas något. Nytt för 2022 är också ett närmare samarbete med Bosön Idrottsklinik som kommer att screena samtliga spelare och följa upp dem för att undvika skador på truppen.

Md klubbshop 2019
Nya webshopen kommer inom kort, klicka på länken.
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub