Dam

Hemmaseger mot Lindhagen

Publicerad 2021-10-09 17:15
0b1e980e 2d67 44cf aba3 ea56630cda75
4-1 blev det efter vackra mål och bra matchplan

Hemmamatch mot Lindhagen som plockat många poäng på slutet. Matchen spelas på Bosön och vi är där i god tid för att ladda med snack och mackor. Vädret är perfekt för fotboll, bra temperatur och vindstilla i höstlig omgivning.

Vi börjar med bollinnehavet och spelar runt, spelvänder och lägger sen bollar längs kanterna till en början. Tempot är inte så högt, men vi skapar en bra chans tidigt när Talia tar sig ner till kortlinjen och spelar tillbaka till Mathilde som har öppet läge men inte får träff på bollen. Sen kommer Liv ned på andra kanten och blir fälld i straffområdet, men domaren måste varit skymd.

Men 1-0 kommer i den 39:e matchminuten. Coco tar hand om em frispark halvvägs ned på Lindhagens planhalva och slår ett hårt inlägg i rätt höjd för Talia som hårt uppvaktad trycker in bollen med en perfekt nick.

Talia på väg ned efter att ha nått högst och fått till en riktigt bra nick.

Vi fortsätter rulla boll, tryggt och vaggande. Så efter hörna får en Lindhagenspelare bollen på handen. Där kommer straffen. Ebba kliver fram och sätter den säkert, målvakten till vänster bollen till höger.Lindhagens bästa chans i halvleken skapas när brasse-mittfältaren Elaine kommit in, ja det är den före detta landslagsspelaren. Hon vinner boll på mitten spelar ut på kanten och sen spelas bollen in i mitten där det kommer ett bra avslut från nära håll, men Nellie kommer blixtsnabbt ner och styr ut den till hörna. I övrigt höll vi helt tätt i försvaret som imponerat de senaste matcherna, inte minst Emilia som plockats upp från F17 och ser ut att göra allt rätt.

2-0 i halvtid och det känns stabilt även om det i långa stunder handlat om bollinnehav en bra bit från Lindhagens mål.

I andra halvlek kommer vi ut med mer fart och skapar chans efter chans, 3-0 kommer när Talia snor boll högt upp och gör en back och målvakt i fart, har dålig vinkel med bredsidan in bollen i mål.

Nu fyller vi på med betydligt mer folk än i första halvlek. Julia som kommit in är med och trycker ned deras backlinje och har ett friläge som deras målvakt kommer ut och gör sig stor på.

Men chanserna fortsätter komma, vi spelar varierat utmanar sätter bollen med bra adress. Och 4-0 kommer när vi trycker på med mycket folk, ett skott från Julia blockas ut och Mathilda slår på distans in bollen i mål.

Andra halvlek har bjudit på riktigt fint spel från vår sida, få touch, fart på bollen och vi erbjuder varann alternativ i uppspelen. Jobbet tas också när vi förlorar boll och från sidan känns det som om det kan bli ännu större siffror.

Men Lindhagen höjer sig mot slutet av halvleken och kommer i några anfall, och får sent i matchen en hörna. En bra slagen hörna som en bortaspelare styr mot mål och på handen på en av våra spelare. Straff. Och den sätts säkert i mål och 4-1 fastställs strax innan matchen blåses av.

Summerat en riktigt bra match av Lidingös damer, en njutning att se speciellt andra halvlek. Stabilt över hela plan och en drös med chanser i andra halvlek. Försvaret bollsäkra och uppmärksamma, mittfältet med en innerduo i Ebba och Mathilda som styr fint och idag också hamnar i målprotokollet.


Och anfallare som stressade motståndarna och ju längre matchen gick, ställde svåra frågor till bortaförsvaret.

Vi tackar Lindhagens ledare och spelare, publiken som gör fotbollen roligare och domartrion som gjorde en bra match.Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub