Förlust trots stort spelövertag

Publicerad 2018-05-20 11:54
Img 0243
Mål i slutminutrarna gjorde att vi fick åka hem utan poäng från Hällbybrunn.

I omklädningsrummet innan match så sa vi att det var en viktig match och att vi måste vara hundra procent från start. Men det blev inte riktigt så ändå. Bollen på forwards satt inte riktigt där den skulle och vi var lite för ofta tvåa på bollen. Att domaren blåste frispark för hemmalaget så fort det blev en fysisk närkamp gjorde också att tveksamhet spred sig.

Så på en hörna en bit in i första halvlek, en hård hörna i huvudhöjd strax framför mållinjen gjorde Hällbybrunn 1-0. Mycket trafik vid bollen och efter en räddning och lite studsar så lyckas de sätta bollen.

Nu behövde vi flytta upp spelet men bollen rann iväg på den hårda, ojämna planen. Istället får Hällbybrunn ännu en frispark i bra läge, och Jenny gör en kanonräddning vid sitt vänstra kryss.

En kvart kvar av första halvlek så flyttar Sara upp Noelle på mitten och vi börjar ta tag i matchen, men inga farligachanser skapas. Vi kommer inte tillräckligt nära mål.

I andra halvlek snackar laget ihop sig i omklädningsrummet, Sara bestämmer att vi går över till 4-4-2 och vi tar initiativet i matchen. Noelle och Erica vinner alla långa utsparkar som deras målvakt alltid gör, och på högerkanten kommer inbytta Nora runt gång på gång och slår inlägg in i boxen. Hedda och Anja på topp ligger bättre i position, kommer närmare mål och är mer aggressiva. Vi skapar också flera farliga chanser, Saga till vänster på mittfältet kommer fri men målvakten räddar, Hedda kommer fri och målvakten täcker skottet, några avslut i boxen hamnar i målvaktens famn. Och så skapar vi flera hörnor som Julia fint lägger på rätt yta.

1-1 kommer också, mer än rättvist, när Noelle går upp och nickar klockrent i mål på hörna. Nu är frågan om vi ska få in ett vinstmål. Men kombinationen oskärpa och otur i avsluten gör att det inte blir något fler mål. Vi mattas något och sen när det inte är långt kvar så får Hedda sitt andra gula kort och får gå av plan. Lite väl hårt kanske, men inte fel enligt regelboken. Att sen Hällbybrunnspelarna fick göra likadan förseelser utan kort, var förstås lite surt.

Klockat tickar mot 90 och kanske måste vi nöja oss med oavgjort. Då får de en snabb kontring och gör, effektivt och med kraft ska sägas, 2-1 när bara några minuter återstår. Och domaren blåser av efter 90 minuter.

Så sett till spelet och alla chanser vi skapade totalt (säkert ett tiotal som gått in om bollen studsat rätt) så gjorde vi en riktigt bra andra halvlek och borde vunnit. Men det är målen som räknas, och Hällbybrunn var effektiva. De gör mål på sina två av sina tre chanser, de har också några frisparkar i bra läge som går en bit över. Deras målvakt borde nog också utsetts till deras bäste spelare, i slutminuten täcker hon mycket effektivt bort Erica som på egen hand bryter sig igenom och är helt fri.

Nya tag nästa match! Nu måste alla chanser sitta!