Förlust trots årets mål

Publicerad 2018-05-28 06:44
Img 0276
Rahiima debuterade i Lidingös rosa tröja och gjorde mål.
Starka Hässelby vann med uddamålet men Lidingös damer stod för många fina insatser i hemmamatchen.

Det blev förlust med 2-3, efter 2-2 i halvtid. Båda Lidingömålen kom till efter fint passningspel med många inblandade.

Hässelby inledde starkt och redan i första spelminuten gör Jenny en benparad på ett närskott och i minut två så får Hässelby straff. Efter ett inspel från deras vänsterkant, där bollen passerar Jenny och chansen ser ut att försvinna. Men deras spelare som inte når bollen faller och får straff. Möjligen upphakad?

Straffen slås i ribban och returen räddar Jenny till hörna. Hässelby behåller greppet de första tio minutrarna sen jämnar spelet ut sig. Sen får Elin två fina chanser, den första i 13:e minuten, då hon tar sig förbi backen och lägger bollen vid sidan av målvakten som snabbt är nere och räddar. Den andra minuten efter då hon på en mycket fin frispelning kommer loss från halva plan och fri med målvakten lobbar, men tyvärr strax utanför stolpen.

Efter en chans var för lagen så kommer sen Hässelbys ledningsmål i den 21:a matchminuten. En fin crossboll når ut på vänsterkanten, där Hässelbyspelaren tar emot och går in i plan längs straffområdet, förbi två backar i sidled och lyfter sen bollen i bortre krysset otagbart.

Direkt på avspark kommer så det som nog i tränarögon kan vara årets mål. Få touch, sex spelare inblandade och en boll som vandrar över nästan hela plan.

Elin slår avsparken bakåt till Nora som sätter ner den på GH, som lägger ut den på Saga på vänsterbacken. Saga som har en stängd kant går snett in i plan och passar Noelle vid mittpunkten, Noelle tre touch sen pass till Emma snett fram till vänster, Emma direktskarvar till Nora som direkt slår en passning genom backlinjen till Elin som friställd rundar målvakten och sätter 1-1 från snäv vinkel. (Har kollat matchvideon gång på gång och det bli bara bättre).

Efter målet blåser domaren för vattenpaus och tyvärr är vi lite ouppmärksamma efter den. Åter ett pass från höger ner mot vänstersidan från Hässelby och deras spelare hinner först och skjuter in 1-2. Matchminut 26.

Båda lagen skapar sen ett par chanser var, farligast för Lidingö är nog när Elin frispelas snyggt, men blir avblåst för offside mycket tveksamt även om det kanske är svårt att se när man inte har video.

Nu har vi också satt bättre press på deras spelare på vänsterkanten och de skapar inte chanser där längre. När det är två minuter kvar så skapar vi två chanser. Först ett skott som Nora hugger på och målvakten lyckas få iväg bollen, sen ett skott från Julia.

Så i sista matchminuten av första halvlek kommer 2-2, också det ett snyggt framjobbat mål.

Noelle krigar till sig bollen vid mittlinjen och vänder bort deras spelare, slår bollen till Emma som lägger ut på Saga som tar med sig bollen på vänsterkanten och försöker nå Elin. Hässelby bryter med Saga får tillbaka bollen och hittar nu fram till Elin som direkt nere till vänster i straffområdet lägger tillbaka bollen och Nora hinner före försvararen och skjuter i stolpen. Returen tar Elin hand om och spelar in framför mål där Rahiima kastar sig fram och styr in 2-2.

Domaren blåser av en underhållande första halvlek.

I andra halvlek mattas spelet något från båda sidor.

I tredje minuten får Saga ett läge fri i kamp med en back och faller, ser på videon ut som hon blir upphakad men inga protester så domaren gör kanske rätt. Påminner om situationen i första halvleks inledning.

I sjunde minuten skapar Hässelby en bra chans, återigen från vänsterkanten. Jenny räddar i en tajt situation.

I åttonde minuten av andra halvlek gör så Hässelby segermålet på hörna. Bra slagen och de går upp ganska nära mål och nickar, en Hässelbyspelare i offsideposition står framför Jenny och skymmer och hon hinner inte reagera. (Allt händer snabbt med mycket rörelse i straffområdet).

Hässelby har nu ett litet övertag chansmässigt men inga klara målchanser. I 15:e lägger Nora ut på Rahiima som avslutar med ett skott som målvakten plockar ned.

I 17:e kommer en dubbelchans för Hässelby, skott som Jenny kastar sig och tippar bort och sen inlägg och en nick i Jennys famn.

Minuten efter slår Elin en fin genomskärare där målvakten precis hinner före Nora, och minuten efter frispelar Nora Elin men det blåses av för offside, vilket det nog också är.

Jenny boxar ut en hörna i trängt läge i 20:e minuten, och sen följer ett apr anfall från Lidingö som målvakten kan plocka ned. Fint spel före avsluten.

Tre kvitteringschanser till får vi i matchen.

I 38:e fälls Elin en bit utanför straffområdet. Hon lägger frisparken på mål och målvakten tippar den mot bortre stolpen där Julia når den och får in den framför mål och Noelle går upp men får inte så mycket kraft på den dalande bollen och målvakten greppar den.

I 41:a får Elin bollen nere till vänster i straffområdet, hon utmanar kommer ned till kortlinjen och försöker få in bollen men målvakten täcker bra, returen spelar Elin snett bakåt till Emma som inte riktigt når den och får vända tillbaka och skottet blir då i målvaktens famn. Där fyllde vi på bra med spelare.

I näst sista matchminuten så slår Nora ut på Rahiima på högerkanten som fint spelar in till Emma som avslutar med skott i målvaktens skopa.

Domaren blåser av och vi har än en gång förlorat med uddamålet, den här gången med mycket fint spel i perioder och med bra motstånd mot ett av seriens topplag.

Mycket skrivet om målchanserna, efter att ha sett videon, men bra försvarsspel ska också nämnas. Elena tillbaka i god form och överlag vårdat backspel där positioner och djup togs.

Vi tackar motståndarna, domarna och publiken. Och alla duktiga boll-lisor.