10381994 b4b0 42d9 9920 9ebf124f04b9
Förlust i målrik match på Gotland.

Molnigt men uppehåll, behagligt fotbollsväder vid avspark 12.00 på Visborgsvallens ganska fina men något ojämna gräsmatta.

P18 kommer med en stark elva, längst bak den lettisk landslagsmålvakten med längd, de två japanska bollsäkra mittbackarna och de två spansktalande importerna. Rutin, som sen kompletteras med några spelare från ön med rutin och några yngre. Vi har en bra stämning i laget, men tyvärr är Ebba inte med, förkyld, och Natalia är avstängd efter tre gula.

Vi har avsparken och sätter press, och i andra vågen får Linn skottläge centralt men bollen går en bit över. Spelet jämnar ut sig och i nionde matchminuten så nickar mittbacken Sato in 1-0, hon kommer utifrån och vi släpper en lucka till henne i boxen. Som hon distinkt trycker dit.

P18 stärks av målet och har ett bra avslut utanför innan vi i den 21:a matchminuten får till ett fint anfall. Blanca får tag i bollen på mittplan, felvänd, vänder upp och hittar Liv som kommer runt utanför sin back och slår en diagonalare mot andra sidan av straffområdet där Mickis bredsidar in bollen. Snyggt! 1-1.

Tre minuter senare får P18 en frispark i bra läge och lyfter in den flackt i ytan framför målvakt, där vi är för svaga och låter deras Marta nickskarva in den.

Men det svänger snabbt, tre minuter efter ledningsmålet så snor Mickis bollen på mittplan, springer sig loss på kanten och får in en diagonalare till Blanca som fri med den lettiske landslagsmålvakten sätter den snyggt i bortre hörnet.

Och sen 2-3 bara två minuter där efter, i den 29:e matchminuten. Blanca rivs ned utanför straffområdet, nära kortlinjen. Linn slår frisparken med precision mot Noelle som nickar i en både över den långe målvakten, och ribba in.

Så kommer en ny frispark i bra läge. Och det blir en bra träff som Alma tippar till hörna strax under ribban.
Ännu en frispark när spanskan rutinerat lägger sig ned i en duell. Och det är tydligt att den inlånade rutinen ger utslag, tuffa men schyssta glidtacklingar, att ta kropp istället för boll och att förstärka vissa situationer. Sånt som det ofta tar ett tag för yngre spelare att lära sig.

P18 får en hörna med kamp i straffområdet, men ett lamare avslut. Och vi har ett fint inspel i straffområdet där den lettiske VM-kvalmålvakten får visa klass när hon efter att vår spelare touchat bollen fint, suger in den med armen utan att välta vår spelare.

Nervöst, men ändå en skön känsla i halvtid med uddamålsledning.

Andra halvlek inleder P18 med betydligt fler spelare i pressen, men vi försvarar oss bra även om spelet blir lite spretigare från vårt håll. Och P18 känns kompaktare i spelet i andra halvlek.

Så i den 60:e matchminuten får P18 frispark en bit utanför straffområdet och deras spanska spelare stegar upp och får på ett skott som studsar med fart i det blöta gräset framför Alma, som inte lyckas hålla bollen utan den styrs upp i burgaveln. 3-3.

Fem minuter senare, i den 65:e matchminuten kommer 4-3. P18 bryter ett uppspel vid mittlinjen och hittar snabbt en forward ute till höger som tar med bollen och slår en passning som stöts in vid bortre stolpen. Fart och precision.

Vi måste hitta tillbaka till det fina spelet från första halvlek, men det blir kamp istället. Vi kommer in i straffområdet men lettiske målvakten lägger sig raklång och klistrar avslutet.

P18 anfaller men Noelle bryter vid straffområdesgränsen och får ett par sulor rakt över fötterna, gult.

Vi försöker igen med blir lite ivriga och avslutar utifrån, och det ser ut som den långa lettiskan plockar frukt.

Matchens vassaste målchans som inte blir mål står en inbytt P18-spelare för, hon trampar runt på högerkanten och avlossar ur dålig vinkel ett skott i ribban. Sen rinner tiden på med sega byten och en målvakt som får ont i foten.
Och vi förlorar en match där poängen hade varit välkomna. Men sett till spelet mot ett så bra lag, där de importerade spelarna verkligen stack ut och har lyft laget minst en division, så borde vi kunna plocka poäng i fortsättningen. Att göra tre mål på ett så bra försvar är också starkt, mindre starkt förstås att inte vinna då, men det var små marginaler.

Vi tackar P18 för ett fint bemötande, domarna för en bra insats och publiken för en härlig inramning.