Publicerad 2018-06-16 20:30
Img 0373
Det blev bättre kamp i andra halvlek.
Med många borta och dålig fart i inledningen så rann siffrorna iväg i bortamatchen mot IFK Nyköping.

Första halvlek började trevande från vår sida och Nyköping skapade några chanser och fick ett par hörnor tidigt. Så i den 20:e minuten gjorde deras anfallare Ellen Cederin 1-0, och hon fortsatte vara ett svårt hot på deras vänsterkant. Vi var tvåa på bollen och passningarna satt inte på rätt adress.

Det blev lite bättre efter två byten vid vattenpausen i den 25:e minuten. Men ouppmärksamhet bakåt gjorde att vi släppte in ytterligare tre mål innan pausvilan.

I andra halvlek hade det stuvats om rejält i laget och nu skapade vi chanser, men ett misstag gav ett friläge tidigt för Nyköping och det stod hela 5-0. Också denna gång var det Cederin som rann igenom, hon gjorde fem mål i matchen. Men som sagt, andra halvlek var lite bättre från vår sida och på en hörna revs Noelle ner och slog själv in straffen, säkert.

Vi fortsatte med mer energi men lite slarv ledde till ytterligare tvåmål för Nyköping. Synd på en halvlek där vi i alla fall hade mer energi och jämnade ut spelet.

En lite mindre lustig detalj i matchen var att ena linjedomaren, som tills nyligen spelade med IFK Nyköpings damlag, hittade en straff för Nyköping som ingen annan på Folkungavallen såg. Den tog dock i ribban och ut och när den sen slogs i mål av straffläggaren så dömdes den bort eftersom ingen annan spelare varit på bollen.

I bussen hem kunde vi konstatera att nu får vi inte starta någon mer match på halvfart.

Vi tackar motståndare, domare och publik. Och hoppas bjuda på bättre motstånd nästa match.