Dam

Förlust mot Djursholm

Publicerad 2021-08-21 20:16
13c1fedf 9981 4f02 b515 b8ab9ae676d3
Efter en intensiv vecka med tre vinster kom reaktionen den här veckan, förlust och vi var tyvärr inte ens nära

Avspark 14.00 på naturgräset på Djursholms IP. Fint grönt och mjukt, ganska långt från konstgräs. Djursholm har inte fått till målskyttet i början av serien, men det lossnade i förra omgången borta mot Skogstorp med en storseger 0-10. Vi kom med en hemmaseger, 2-1 mot Älta, i ryggen.

Men som mot Älta var vi inte med i inledningen. 1-0 kom tidigt, redan i tredje matchminuten. Vi tappar boll och sätter inte press utan de kan spela ut på kanten och sen slå ett inlägg som nickas i mål.

Vi försöker samla oss bygger spel, men Djursholm vinner duellerna, spelar med mer fart när de återerövrar och slår gärna långa bollar. Vilket visar sig effektivare än bollinnehav med många passningar, när inte de sista hotande hittar rätt.

I 14:e matchminuten är det dags för 2-0. Och vi hittar inte rätt, vi har som vanligt mycket boll men hittar inte rätt ytor. Och Djursholm står rätt, behöver inte stressa.

I 38:e matchminuten kommer 3-0, en kalldusch. Och vi har inte skapat mycket så långt, det kommer ett par halvbra chanser mot slutet men vi är inte nära så här långt. Djursholm har inte skapat så mycket mer heller, ett skott som Moa sträcker ut och räddar till hörna. Men de är effektiva.

Andra halvlek och ett par byten. Sara kommer in på topp och sätter press på deras backlinje med djupledslöpningar som vi saknat i första halvlek. Och Julia kommer in på mitten och lägger till fysik och offensivlust. Ebba backar ner och tar samma roll som i andra halvlek mot Älta.

Nu ser det bättre ut. Irina trycker upp på sin kant och får in bollen men Djursholm har ett bra försvar idag, och rensar skickligt. Ofta till bra adress också.

Så får Irina träff på rullande boll strax utanför straffområdet och bollen projektiler sig ribba och över. I 59:e matchminuten sitter så 3-1 av Sara efter hårt jobb av Talia innan i boxen. Glädje och hoppet tänds då vi är inne i en bra period. Vi har också en boll som snurrar på mållinjen men den vill inte in.

Istället kontrar hemmalaget och gör 4-1, och vi är inte täta i försvaret idag. Men det är en halvtimme kvar och vi lyfter in några bollar bakom deras backlinje och vid ett inspel i straffområdet så tar bollen på en försvarares arm. Straff. Julia kliver fram och lurar målvakten åt ena hållet och rullar bollen i andra. 4-2 och vi försöker, får några resultatlösa hörnor och försöker få in bollen i bra lägen, men Djursholm har sina bästa idag i mittförsvaret och i anfallarnas kraftfulla speed. Inte så bra för oss. I matchminuten 91 får de också in 5-2.

Sett till matchen vann Djursholm helt rättvist. Vi bjöd på alldeles för mycket, och hemmalaget var snabba på att utnyttja det. Förra veckan var som sagt intensiv, och resultaten gick vår väg. Kanske var vi lite bekväma idag i starten, och fick inte bollen att rulla lika fint som i de senaste matcherna. Naturgräset är lite tyngre, och inbjuder till mer fysik än läckra finter. I alla fall kändes det så från läktaren, där det kan vara lätt att dra slutsatser.

Nu laddar vi om, vi har fortfarande ett bra tabelläge som tvåa. Men det är många lag som slåss om uppflyttningsplatserna nu.

Vi tackar domarna som gjorde ett bra jobb, publiken som var exemplarisk och förstås hemmalaget Djursholm.