Dam

Förlust mot Dalhem

Publicerad 2020-09-12 20:23
6a41840e 7d71 43e9 9115 a847010a14a0
1-3 hemma på Vallen mot nya tvåan.

Avspark 14.00 i ett småregnigt väder. Dalhem kommer med en hemmavinst i ryggen, vi med oavgjort från Djursholmsmatchen. Vi testar några spelare med skavanker på uppvärmning, och av dom får Amanda stå över efter en stramande muskel i veckan. I hennes ställe får 05:an Annie hoppa. Irina ger klartecken för hel match, och Femke kan starta men kommer att tas av för att inget ska överansträngas. Så det är pyssel med laguppställningen in i det sista.

Dalhem kommer ut stabila i första halvlek, och gör mål redan efter fem minuter. De hittar in bakom vår backlinje på en stillastående spelare, som tar emot och sätter fart på mål och inte gör något misstag.

Vi har kvitteringschanser, bland annat ett helt rent läge som läggs utanför istället för i mål. Istället gör de 0-2 på en hörna, där deras spelare vräker sig fram och rakar in bollen. Enligt matchprotokollet har det gått 12 minuter.

Spelet böljar och nu kommer vi in i en period där vi skapar betydligt mer. Ett skott med rejäl höjd tar i ribban, Sara spelas fri men målvakten gör sig stor och räddar.

Men så i 42:a minuten slås en boll ner mot kortlinjen av oss, och Sofia rusar ut och tar hand om den innan den gå till hörna. Domaren dömer indirekt frispark när hon tar upp bollen. Kändes tveksamt då det inte var nån bakåtpassning till henne. Vi är lite ouppmärksamma när frisparken slås och en spelare får skottläge och på returen gör Dalhem 0-3.

Vi har lika många målchanser som Dalhem men de sätter sina och 0-3 kan inte sägas vara orättvist, bara en lite för stor ledning med tanke på spelet. Det har helt enkelt mindre felprocent, eller om man vill så, större procent rätt i första halvlek.

I andra halvlek blir det aggressivare från vår sida och vi inleder med mer pondus. Bianca får ett par chanser, varav en stolpträff på ett distansskott när målvakten är långt ut. Ja, vi har inte marginalerna på vår sida. Dalhem skapar också målchanser och har bland annat ett skott som träffar ribbans överkant. Så först i minut 89 får vi utdelning. Irina tar hand om en frispark en bit utanför straffområdet, lite till vänster. Vi lyfter upp många spelare, men hon får fin träff och bollen sitter klockrent i målvaktens högra kryss.

1-3 och andra halvlek är en uppryckning, i lägger in mer energi och slåss om varje boll. Och löpvilligheten är också större.

Vi måste också ge cred till de tre inlånade 05:orna, som känns som en del av laget nu. Idag var det Alma som spelade hela matchen på mitten

Ebba som kom in som mittback och gjorde det mycket bra, och Annie som bäst in i slutet på topp

Dalhem var som sagt stabila, försvarade den tidiga 0-2 ledningen bra och slog inte bort så många bollar. Det blev många långa bollar när de försvarade sig i andra halvlek, men de hade också spelare som kunde ta hand om en del av dom bollarna. Men med lite mer precision och bättre marginaler i avsluten hade det kunnat sluta annorlunda.


Vi tackar Dalhem, domarna och publiken för en fin fotbollseftermiddag

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub