Publicerad 2022-05-15 17:07
Fa8e6fc8 06fa 4b52 ac0c e2f29ae621b4
Uddamålsförlust efter en bra andra halvlek på Boovallen

Avspark 13.30 på Boovallen konstgräs. Vi kör i nya bortastället som är orange med vita ränder.
Men inledningen blir inte alls vad vi hoppats på och talat om i omklädningsrummet innan. 1-0 kommer redan i den femte matchminuten då vi blir passiva och Boo kan ta hand om en andraboll på hörna. Skottet är inte hårt, men touchar någon och ändrar riktning och försvaret blir ställt.
Boo har vinden i ryggen i första halvlek och nu kan man tala om medvind. De låter bollen vinna ytor och i den elfte matchminuten kommer 2-0, dålig press gör att de kan avsluta i mål.

Och det är Boos match, med kontroll av spelet. Men så får vi en omställning, fyller på och i straffområdet får en av deras försvarare bollen på den utsträckta armen. Känns som en gratisbiljett in i matchen, men ingen avblåsning kommer och det var fri sikt så det var märkligt. Istället rinner anfallet ut i sanden och Boo kan åter börja rulla boll. Ett fint läge till vänster har vi också men målvakten tar lugnt hand om Mathilde skott.

Boo har en boll i nät, men ruff på vår målvakt Alma i duellen gör att det blir vår frispark.

2-0 till hemmalaget i halvtid, och det var inte orättvist även om handsen grämer.

I andra halvlek så byts Natalia in och hela laget är mer aggressiva och efter en inledning utan någon lag som dominerar, så börjar vi tag tag i matchen. I alla fall chansmässigt.

Anouk snurrar runt i straffområdet och placerar bollen strax utanför bortre stolpen. Och vi försöker, Blanca som har en riktigt bra motståndare på sin kant vinner många dueller och får upp laget.
Så i den 61:a matchminuten kommer reduceringen. Och det startar med en individuell prestation som imponerar. Mittbacken Emilia transporterar, uppvaktad, bollen över nästan hela plan pressas och vänder inåt med ett pass till Blanca som hittar Ebba som passar Irina som släpper ut på Natalia, som kommer runt sin back och med vänstern placerar bollen i bortre hörnet. Ett riktigt klassmål.

2-2 är riktigt nära lite senare, då Mathilde snor bollen i straffområdet och är helt ren tillsammans med Anouk, men väljer ett löst avslut på målvakten. Så nära en total scenförändring, i första halvlek var det nästan bara hemmalaget som hotade. Men fortfarande 2-1 till Boo, som i en omställning gör ett offsidemål. Ja, det avvinkas för offside. Och hotar med några hörnor.

Sett till hela matchen kan man nog säga att siffrorna motsvarar det som hände på plan. Även om det förstås hade suttit fint med en kvittering i andra halvlek när vi verkligen tog oss in i matchen och började skapa chanser.

Emilia har nämnts, hon och Noelle stod upp bra som mittbackar och tar och ger smällar. Ebba var också med och styrde en hel del i andra, och Natalia inhopp var kraftfullt. Debut i ettan gjorde också Nikki som får mer än godkänt för sitt inhopp.

Vi tackar Boo för en välspelad match, domarna och den vältaliga och entusiasmerande publiken.