Hannah Björkegren debuterar och gör mål mot Älta.
Det blev 3-6 men en bra insats av damlaget mot Älta

Trots den senaste tidens snö och kyla så var Lidingövallens konstgräs i bra skick, plusgrader och en del regn gjorde att underlaget var fritt från snö (undantaget vid en hörnflagga) och mjukt.

Avspark 13.45 och Älta tog hand om kommandot och skapade ett par hörnor i inledningen, men de blev resultatlösa. Älta fortsatte med större bollinnehav men spelet såg bra ut från båda lagen. Det är ju ändå tidigt på säsongen och lagen ska byggas.

Ett bolltapp mitt på plan ger Älta tio fria meter och ett avslut mot ena krysset ger 0-1. Snyggt men lite snopet.

Vi sticker upp i några anfall, Sara kommer igenom på vänsterkanten och målvakten räddar till hörna. Strax efter en chans till men målvakten är där. Så kommer de i en kontring, där Jenny går ut bra och kastar sig framför den fria spelaren. Tyvärr studsar bollen oturligt på spelare och ren med målet sätter Ältas forward 0-2.

Men det ser ändå rätt bra ut, GH och Alma fungerar fint ihop i mitten och Anja gör en mycket bra halvlek på sin vänsterbacksplats. Snabb och på rätt sida. Och mot slutet av halvleken kommer anfallen som till slut ger en kvittering, 1-2. Det är klapp-klapp-spel. Bollen går på snöre mellan Sara, Femke och Maria som blir den som sätter bollen i mål. Snyggt!

Vi börjar andra halvlek bra och vi har en debutant på plan, en 04:a, Hannah Björkegren. Som får bollen på mitten och via en skarv av Mathilde når ut till Femke som behärskat i friläge ute till höger i straffområdet skjuter in 2-2 i bortre gaveln. Jämnt på plan så här långt i andra halvlek, men vi tappar sen lite i positionerna och de kan ta över bollinnehavet. Älta rullar fint på backlinje via mittfält och får ett tryck. Men försvaret vårt jobbar bra, tyvärr kommer bollarna tillbaka ganska snart och nu gör de 2-3 och det rinner iväg till 2-5. En del beroende på att vi inte orkar samma fina spel som tidigare i matchen. Anja tvingas gå av med känning i lår, GH tvingas också byta. Och vi har bara två avbytare till utespelarna på bänken vid start.

Men det är inte så ojämnt ute på plan som siffrorna nu visar, Älta är värda ledningen, men vi sticker upp med fina omställningar. Det är nära på en fin frispark från Irina som sånär två av våra spelare kan skarva, men bollen smiter förbi och blir till inspark.

Sen kommer i alla fall 3-5 av damlagsdebutanten Hannah, bra placerat skott efter inspel av Kajsa in i straffområdet.

Älta gör sen 3-6 efter en fin soloraid av deras forward. Men sett till hela matchen en bra träningsmatch, vi fick kvitto på att en hel del fungerar bra. Och saker som vi bör förbättra.

I andra halvlek stod Hanna i målet och det viktigaste där var att spelförståelsen och rörelsen i och strax utanför straffområdet ser bra ut och hon stod också för några riktigt fina, påpassliga uppspel.

Så bra betyg till laget. Vi fick låna in Hannah från 04:orna för att åtminstone ha två utespelare på bänken. Hon gjorde det bra. Och det känns som om det var en viktig match, antagligen ett bättre test än storvinsten i förra matchen, för de spelare som deltog. Älta spelade i ettan förra säsongen, och har nu som mål att vinna sin Division 2-serie.