Publicerad 2018-03-07 23:06
Img 0212
Saga i närkamp med Värmdöspelare.
Det blev respass i andra omgången av Victoria cup, när Värmdö kom på besök.

Värmdö inledde med två straffar, eftersom det skiljer två divisioner mellan lagen. Den första straffen gick över, den andra satt i nät högt upp till vänster om Jenny. Inte mycket att göra åt.

Lidingö tog sen hand om bollen när matchen inleddes och spelade runt, på backlinjen, och stack sen upp längs kanterna med bollar på Saga och Hedvig. Efter några missade chanser så satte sen Nora 1-1 en bit in i halvleken. Hedvig kom runt på sin kant, slog in bollen och via Saga så fick Nora friläge med målvakten och bredsidade in den i målvaktens vänstra hörn.

Fler chanser skapades men skärpan var inte där. I slutet av halvleken så var Lidingö passiva i försvarsspelet och deras forward kunde ta sig förbi och sätta 2-1 (Värmdö stod som hemmalag).

I andra halvlek kom Lidingö ut med en 3-3-4 uppställning, vilket nog var lite väl optimistiskt. Chanser skapades men missarna i avgörande ögonblick var många och Värmdö spelade upp sig och fick till farliga omställningar på de stora ytor som nu fanns på Lidingös planhalva. 3-1 kom också på en sån omställning.

Lidingö fortsatte skapa chanser men Värmdö självförtroende och spelkvalite höjdes med målet och mot slutet kom också 4-1.

Första halvlek var Lidingös, sett till bollinnehav och chanser. Men Lidingö lyckades inte gå till halvtidsvila med ledning. I andra halvlek var Värmdö det bättre laget, även om Lidingö skapade något fler farliga chanser. Dock inga Lidingömål, men två Värmdömål efter bättre skärpa när det närmade sig målområdet.

Vi tackar publik, domare och motståndarna Värmdö.