Dam

Förlust i träningsmatchen mot Vaksala

Publicerad 2019-03-23 22:45
237fa474 3a7d 49e3 b66f 2eb939d0f53f
Vaksala kom på besök och vann med 0-2

Fint vårligt fotbollsläger på Lidingövallen när matchen startade 13.45. Tyvärr var vi inte riktigt med från start och Vaksala kom tidigt in i vårt straffområde. Vid andra tillfället i satt 0-1 där. Vi var helt enkelt för passiva i inledningen och hittade inte heller positionerna.

Efter hand fick vi lite bättre ordning på lagdelarna och kunde jämna ut spelet, även om Vaksala spelade ett tryggare spel. Vi skapade några chanser i första men sett till hela halvleken så var Vaksala värda ledningen i paus.

En Vaksalaspelare täcker ett inspel från Elin i andra halvlek.

I andra halvlek blev spelet mer svängigt fram och tillbaka. Maria som varit viktig för vår offensiv de senaste matcherna fick en smäll på knät och i andra halvlek tog Hannah hennes position, och gjorde det mycket bra.

Vi saknade några startspelare och även om vi höll hyfsat jämnt spel med Vaksala så kom de lite för lätt till några farliga omställningslägen. Vid ett av dom som ledde till ett friläge så gjorde Jenny en kanonräddning, tyvärr snappade deras forward upp returen och 0-2 blev också slutresultatet.

Ett skott utifrån efter hörna som Vaksalamålvakten tappar till en ny hörna.

Vaksala spelar i divisionen över oss och var ett bra motstånd att möta nu när serien närmar sig. Jenny visar åter igen att hon är riktigt svår att passera i frilägen. GH visade med några tunga brytningar att det ska krävas mod att ta sig igenom, och Anja visade en snabbhet vi kommer att ha stor nytta av. Ja, alla hade sekvenser i matchen värda att uppmärksamma. Så med lite bättre fokus från start, några spelare tillbaka i truppen och lite bättre passningspel, vilket vi kan prestera, så kommer det att se bra ut i serien.

Irina klev in som mittback när Alma inte kunde spela på grund av förkylning

När det gäller passningsspelet så är det ju inte bara den som har bollen som avgör om passningen blir bra, idag erbjöd vi inte alltid bra alternativ och då blev det ibland att man spelar till en spelare som hamnar under press. Men som sagt, vi har i många matcher visat att vi kan spela ett riktigt fint spel över alla lagdelar.

Nu se vi fram emot matchen i Victoria Cup mot Älvsjö.

Vi tackar publik, domare och Vaksala som rest ner från Uppsala

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub