Dam

Förlust i premiären

Publicerad 2020-06-27 17:01
B2d7afb2 b06b 4be2 9b63 b275d0c1036a
Tvåmålsskytten Sara gratuleras av Mathilde.
3-5 blev det mot Mälarhöjden efter 2-2 i halvtid.

Dags för seriepremiär efter månader av väntan. Innan Corona-uppehållet såg det riktigt bra ut, med fina resultat i träningsmatcherna. Men några skador och långt matchuppehåll har stört rytmen under våren. Ändå har det sett väldigt bra ut på träningarna.

Tufft också att spela i stekande sol vid avspark 13.45, men det gällde ju för alla på plan. Vi inledde också bäst, förde spelet men Mälarhöjden visade att de ställde upp för varann i försvaret. Så i matchminut 8 får de en kontring som de förvaltar väl, en löpning och ett säkert avslut, 0-1.

Vi fortsätter med mer boll men de håller ihop laget väl i defensiven och slår några långa bollar som hotar. Vi anfaller men skapar inte så många riktigt farliga chanser, några hörnor, några tillfällen då de blockar närskott.

Så i 39:e matchminuten så kommer en kontring liknande den första och då sitter 0-2.

Två minuter senare så kommer reduceringen. En lång boll från Alma misslyckas försvaret att stoppa nära mittlinjen, den touchas vidare och Sara går loss och skjuter från avstånd säkert in 1-2 i närmast öppen kasse.

Sen gör Bianca en uppoffrande brytning strax utanför deras straffområde, tar sin i det och skjuter ett skott som täcks till hörna. Det börjar blåsa lite och jag känner att det finns risk att hörnan hamnar för nära mål. Bättre än så, Irina lyckas skruva den via målvaktens händer in i mål strax under ribban. 2-2 och halvtidspaus.

Vi inleder andra halvlek bra och det känns som vi ska lyckas vända på det här. Kanske blir vi för optimistiska, vi vände ett antal under förra årets seriespel. Och vi tappar lite av vaksamheten. Deras centrala mittfältare snor bollen på mitten, vänder bort vår spelare och sätter ett fint distansskott i mål. Matchminut 58 och 2-3.

Men vi höjer oss och sätter lite mer fart på bollen, och i en fin omställning frispelas åter Sara som distinkt skjuter förbi målvakten. Matchminut 61 och 3-3.

Mälarhöjden fortsätter med ett stabilt försvar och långa bollar på forwards. Vi fortsätter trilla boll och försöker etablera ett anfallsspel. Och så hittar en av deras långbollar igenom och från snäv vinkel lyckas deras forward trycka in 3-4 i matchminut 73.

3-5 sitter i den 88:e matchminut efter en felbedömning av en lång hög boll, där de håller sig framme och tar hand om bollen när den studsar ut från stolpen.

Summerat känns det som om Mälarhöjden fick ut mer av sitt spel idag. Ett samlat försvar och många långbollar. Vi spelade mer via mitten, men hittade för sällan den sista passningen. Mälarhöjden stod också för färre riskabla bolltapp, kanske för att de så ofta och tyvärr ohotade, kunde lyfta långt.

Vi tackar motståndarna och domarna. Och hoppas att vi kan välkomna publiken närhöstens seriespel drar igång i augusti.

Björn Jansson.
Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md kontakta spelklar
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub