Dam

Förändringar i truppen och öppningar för nya spelare

Publicerad 2022-05-24 09:03
8db907a4 5114 4d0b 90c0 b2feefa117b3
Filippa Graneld är tillbaka samtidigt som Hedda Jarhall ansluter och Linn Holm går vidare. IFK Lidingö FK Dam öppnar också för flera nyförvärv under sommaren.

Lidingötjejen Filippa Graneld som spelat för Djurgårdens IF och Hammarby IF anslöt förra våren efter spel i USA och gjorde minst sagt en minnesvärd comeback på ön med ett hattrick i första matchen. På sommaren dök ett erbjudande från Hawaii upp och självklart tog Filippa chansen att åka. Nu har hon åter landat och är tillgänglig för IFK Lidingö FK.

Hedda Jarhall är ett nytt ansikte för Lidingöpubliken och ansluter också från USA hennes senaste svenska klubb är AIK. Snart 20-åriga Hedda är central mittfältare som varit uttagen på regionala landslagsläger för spelare födda 2002.

Samtidigt lämnar Linn Holm truppen för att förbereda sig inför sitt USA äventyr. Linn anslöt i vintras från AIK och meddelade direkt att fotboll och studier i USA skulle komma.

Sportchef Magnus Bodsgård om truppförändringarna
- Väldigt roligt att Filippa är tillbaka, inte bara en otroligt duktig fotbollsspelare utan också en grym personlighet att ha i ett lag. Det ska bli spännande att lära känna Hedda både som spelare och person. Samtidigt får vi tacka Linn för den här perioden och hoppas att vi ses igen i framtiden, en mycket härlig person som vi önskar all lycka i staterna och sin framtida fotbollskarriär.

Om truppläget generellt öppnar Bodsgård för att fler spelare kan ansluta
- Vi har flera spelare som kommer att gå vidare i sin karriär. Inga konstigheter utan helt enligt plan och med en bra kommunikation mellan ledare och spelare men det gör att vi behöver se oss om efter att stärka upp truppen i sommar. Vi har ju medvetet tagit in spelare som vill vidare och som skapar en framåtlutande mentalitet i träningsverksamheten, då kommer också en del spelare att ta nästa kliv. Egentligen söker vi spelare i mer eller mindre alla lagdelar.

Och om läget för Dam i övrigt kommenterar Bodsgård att laget är på uppgång
- Tränarstaben med Jocke Felldin i spetsen gör ett bra arbete dag ut och dag in, verksamheten håller en väldigt hög nivå. Sen har vi ett ungt lag och inte många spelare som spelat i division 1 förut så visst har det tagit lite tid för oss att komma in i det men bortsett från en match så har det varit väldigt tajta fighter. Fortsätter vi arbeta såhär så kommer vi bara bli bättre och bättre och nu har vi kontakt med övre halvan igen.


Är man intresserad av att spela för IFK Lidingö FK går man tillväga på följande sätt:
Laget tränar 4-5 gånger i veckan och flyttar träningar utifrån hur matcherna ligger.
Laget har videoanalys utanför den ordinarie träningen.

För att ansöka om en plats eller provspel med laget skicka mail till magnus@ifklidingofk.se
Berätta kort om dig själv och dina tankar med fotbollen samt ålder.
Nuvarande/tidigare klubb (gärna ett par säsonger tillbaka i tiden om du bytt klubb).
1a position, 2a position.
Vilken fot du föredrar.

Tillhör du en klubb i Sverige idag behöver den klubben säga ok innan ett provspel är aktuellt.Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub