Dam

Fin insats men förlust mot Bollstanäs

Publicerad 2021-09-08 22:52
Cd599594 780f 403a 8ebe 88e77beecf1c
Irina, Nikki och Mathilda i kamp om bollen. Längre bort ser vi Julia beredd på anfall.
0-1 efter ett sent mål av Elitettan-laget Bollstanäs i Svenska Cupen.

Efter vinsten mot Täby så har vi lottats mot Bollstanäs, och det borde bli en övermäktig uppgift för vårt unga lag. Många startspelare är borta och vi tar med oss fyra 05:or och en 06:a till matchen, spelare vi lånar från F17-laget. Men det är ingen bortförklaring, det behövs ingen sådan. Våra spelare gör en lysande insats även om det till stora delar handlar om disciplinerat försvarsspel av hela laget.

Mathilda gjorde en gedigen insats på mitten.

Avspark 19.30 och det känns lugnt, även om jag tidigare under dagen varit orolig för att resultatet skulle rinna iväg med den nykomponerade laguppställningen. Och minutrarna tickar på utan att Bollstanäs skapar några klara farligheter. Vi får till och med rulla runt bollen i backlinjen och bygga upp spelet stundtals. Tränare Magnus har också sagt att vi ska försöka spela vårt spel, trots motståndet. Och vi lyckas också skapa några chanser, en riktigt vass där Blanca kan avsluta med skott efter fint kombinationsspel, och flera hörnor. Men Bollstanäs tar över mer och mer av bollinnehavet och Nellie får visa vilka kvaliteter hon har i målet när hon tippar ett bra skott invid stolproten, till hörna. Så 0-0 efter första halvlek och en bra chans var.

Nellie med bollen i tryggt förvar, och Emilia på väg upp.

I andra halvlek ger rutin och spelskicklighet hos Bollstanäs allt mer boll och vi blir mer nedtryckta än i första halvlek. Vi är inte utan offensiv, försöker och får nån hörna och några inspel och skott på mål. Men mest handlar det om att Bollstanäs försöker vrida och vända för att hitta igenom vårt välpositionerade försvar. Nellie är trygg där bak och de chanser de skapar hamnar antingen i hennes skopa eller utanför. Men så i 81 spelminuten är de framme i boxen och stöter in bollen invid stolpen, efter en hörna. 0-1.

Efter det skickar Tränare Magnus upp mittbacksgeneralen Noelle på topp, och plötsligt har vi en helt oprövad trebackslinje på den här nivån. Men de klarar av det, och vi försöker få upp bollen och skapa en kvitteringschans men Bollstanäs vet också hur man försvarar sig.

0-1 slutresultat, och med det spel och den uppoffring som vårt lag visade upp så känns det inte i underkant.
Coco som började bra som mittback tvingades ut efter en vrickning i första halvlek och in kom 05:an Emilia, och hon gjorde en riktigt imponerande insats som mittback bredvid Noelle och släppte ingen Bollstanäsforward förbi sig. En annan spelare som förtjänar högsta betyg är 06:an Nikki som började matchen på mittfältet och i andra halvlek fick kliva ner som ytterback när vår kapten Irina klev av för att sparas till helgens seriematch. Nikki var fullständigt respektlös mot de betydligt mer erfarna spelarna från Elitettan. De allra första minutrarna med A-laget fick Clara och Amaya som kom in i andra och även de visade vilja. När slutsignalen ljuder har vi en medelålder i laget en bit under 18 år. Det borde finnas en bra framtid för det här laget.

Ja, hela laget förtjänar beröm. Inställningen var beundransvärd.Det var ju bara ett sent mål som gjorde att vi inte fick oavgjort efter full tid.

Laget som sånär fick till en förlängning i Svenska Cupen. Mot Bollstanäs från Elitettan. Saknas på bilden gör Coco som inledde som mittback.