Dam

Femte plats när serien avslutades idag

Publicerad 2020-09-26 19:50
20db1357 289f 44a3 b6ac 8b840700be1e
Förlust i sista machen mot Bele Barkarby med 2-1 och en slutlig femteplats blev det när sista omgången spelades idag.

Hyfsat väder vid matchstart idag, 15.00 Veddestavallen, Bele Barkarby hemmaplan. Regnet under natten hade gjort gräset lite halare och mjukare, men det såg fint ut.

Förutsättningarna var att tränarna sagt åt laget att gå ut och spela avslappnat, allt tryck låg på Bele Barkarby som låg tvåa, på uppflyttningsplats, och måste hålla undan för Dalhem som hade samma poäng men ett måls sämre målskillnad. Dalhem mötte P18 på bortaplan, ett P18 som inte gått bra på slutet och vid förlust kunde åka ner i trean. Ett hett derby som sändes direkt i P4 Gotland.

Vi börjar med fint passningspel och vårdar boll, Bele vill använda sin fysik och slår långbollar. Två farliga chanser har vi i början av halvleken. Femke, droppar in bollen till Saga som drar sig ned mot kortlinjen och spelar snett inåt där Tessem vräker sig fram och skjuter strax över. Lite senare testar Lollo ett långskott som Beles duktiga målvakt tippar över, bollen hade gått strax under ribban om hon inte sträckt ut. Bele har också ett par farliga chanser lite senare. Så i 37 minuten lyckas vi inte rensa en hörna och vid första stolpen är Bele hetast. 1-0 rakas in.

En olycksminut, fram till dess hade vi spelat bättre fotboll och varit lite hetare, men nu kommer också 2-0 i 38:e en kontring på vänsterkanten där forwarden med styrka lyckas spela bollen inåt och den möts och stöts i mål.

Nu är Bele taggade och går för en trea, men vi står emot och skapar också framåt.

2-0 till hemmalaget efter första halvlek, och vårt fina passningsspel och bollinnehav första halvtimmen betalade sig inte tyvärr. Men ändå en spelmässigt bra halvlek.

Andra halvleks inledning är Beles bästa i matchen, och en nick från Noelle strax framför mållinjen räddar oss från ytterligare ett baklängesmål. Men efter det övergår matchen till rena ping-pong-spelet. Anfall, efter anfall från båda lagen avlöser varann. Vi varierar med spel från målvakt via backlinje och mittfält, och långbollar. Och skapar flera hörnchanser.

Bele har nästan bara långbollar på menyn. Ja, chanser åt båda håll skapas och i slutet av matchen får vi ett friläge där Tessem rivs ned en meter före straffområdesgränsen, och vi får frispark. Anledningen till att vi inte får en frilägesutvisning är att Tuva befinner sig i offsideposition lite längre vänster ut, tycker linjeman. Okej.

Tuva tar hand om frisparken, och slår den högklassigt i målvaktens vänstra hörn inte långt från stolpen.

Nu är det bara 3-4 minuter kvar med tillägg och vi går för ett mål till, vilket Dalhems supporter på läktaren uppskattar. I den matchen har ett underläge vänts till ledning och den machen slutar 2-5, med Dalhem som segrare och klara för ettan. Vi är nära 2-2 då Tuva avancerar in i straffområdet till vänster och får på ett hårt skott mot bortre stolpen men målvakten gör en fin teve-räddning och matchen slutar 2-1, med Bele-seger men det räcker bara till en tredjeplats för dem Vi slutar femma i tabellen, på övre halvan.

När slutsignalen går har vi bara spelare fostrade i kubben på plan, och medelåldern är mycket låg. Fyra av spelarna kommer från vårt duktiga 05-lag och visar att vi får fram välutbildade och högklassiga spelare. Ebba gör en kanon-match som mittback, pondus och bra styrka för åldern. Alma är spelskicklig på mitten och får mycket stryk när vi möter de fysiska lagen, men reser sig och ger igen med fina passningar. Tuva, två riktigt tunga mål för damlaget i höst. Och Annie som kom in på vänsterkanten och bland annat tog sig in straffområdet på ett mycket smidigt sätt. Plus för våra unga talanger.

Båda lagens målvakter höll hög klass, Sofia i vårt mål gjorde några riktiga klassräddningar och är som vanligt fin med fötterna.

Och innan jag går vidare och berömmer resten av laget och truppen så måste jag tacka dagens domare, Bele Barkarby och publiken på Veddestavallen.

Berömmet fortsätter:

Irina som visar hur mycket man kan utvecklas genom målmedveten träning och att kolla på Arsenal. Noelle som är graniten och hörn-mål-farlig. Anja som är den där livlinan när vi inte fallit i tid, och som efter det kan ta en helplanslöpning. Lollo med de öppnande passningarna och ett skott som jag hoppas få se ännu mer av nästa säsong. Sara E som idag visade att hon kan vara lika outstanding som back som längre fram, och en spelare som spelar effektivt. Mathilde, vilken skön volley mot Haninge, och många bolltricks. Saga, vår import, som skänker en bra energi och löpvilja till laget. Tessem, som jag aldrig hört gnälla trots att hon ger hundra procent i alla dueller och ofta får smällar, och gör det möjligt för andra att finlira. Femke som är en finlirare (och då menar jag en med magiska fötter), men kan ta i. Målen mot Haninge var värda mycket. Alma som inte spelade idag, men varit en av de viktigaste på vägen dit vi är nu. Coco spelade inte heller dag, men har gjort bra inhopp och agerat stabilt i försvaret. Två som inte var med i truppen idag, lätt småskadade, Bianca och Amanda. De har hur mycket fotboll som helst i sig och kommer att bli en tillgång också framöver.

I truppen under säsongen har också målvakt Jenny varit, som stått en match och alltid höjt sammanhållningen på träning. Målvakt Hanna som inte kunnat vara med så mycket men tillfört positiv kraft. Elvira som tränat flitigt och höjt kvaliten där. Naemi har inte spelat så mycket, men under säsongen varit en vass avslutare på träningarna, som åtminstone skrämt upp mig när jag hoppat in i målet. Och så Emma, en av våra absolut träningsvilligaste under de senaste åren som bidragit med många fina matcher på mittfältet de senaste åren, jäkligt fint.