Femetta mot Dalhem

Publicerad 2018-06-02 22:37
Img 0322
Anja och Elin samarbetade vid målet som betydde 2-0.
Efter en något trevande inledning så lossnade det och efter 90 minuter så var det vinst med 5-1 för IFK Lidingös damer.

Mattchstart 13.30 på Lidingövallen i värmen, och spelet var något avvaktande i inledningen. Passningarna satt inte heller riktigt där men intentionerna fanns.

Så i den 14:e matchminuten kommer matchens första farliga målchans, Dalhem får ett friläge men skytten störs i skottögonblicket och Jenny räddar med händerna men rensningen tar på en spelare och får en farlig studs nära stolpen innan Noelle kan lyfta bort bollen.

I den 24:e får sen Dalhem matchens andra klara målchans. En frispark studsar innan den når Jenny som inte får grepp på bollen, men räddar returen till hörna.

Nu kändes det som om initiativet höll på att glida över till gästerna, men så hittar Erica fint ut på Mathilde på högerkanten som spelar in den framför mål där Elin möter med en kylig bredsida, och 1-0 är ett faktum.

Och i den 41:a matchminuten är jag beredd att anteckna 2-0. Noelle lyfter en boll över deras backlinje och Elin som startar i rätt ögonblick är helt ren med målvakten. Men tar lite för god tid på sig och en back hinner fram med en fot och styr bollentill hörna. En hörna där Erica efter lite röra skjuter strax utanför stolpen.

Andra halvlek inleds med öppnare ytor än i första, och i den femte minuten av andra halvlek så kommer de igenom på vänsterkanten men skjuter utanför.

I den 11:e minuten så är Erica på väg igenom men får en offsideavblåsningen mot sig, som känns hård. Så i den 15:e minuten av andra, slår Elin en perfekt boll ut på Anja på vänsterkanten. Backen stoppar upp henne, men hon lyckas få med sig bollen och spelar sen snett inåt där Elin vänder bort sin back och lägger bollen i bortre hörnet. 2-0.

I 17:e slarvar vi på mitten och de får ett bra skottläge, men Jenny sträcker ut räddar skottet. På den efterföljande hörnan blir det rörigt, men vi fredar oss.

Så kommer en riktigt bra period. Erica får bollen i mitten av deras planhalva, får lite yta och testar ett skott som målvakten tippar till hörna. På hörnan från vår vänstersida går Noelle upp och nickar mellan målvakten och backen som täcker deras bortre stolpe. 3-0 i den 21:a minuten av andra halvlek.

I den 24:e pressar Erica fram en hörna, och Irina tar hand om också den här hörnan. Och lägger den så att Noelle ganska ohotad kan nicka in 4-0, den här gången strax invid stolproten.

Liksom i första halvlek blåser domarna av för en kort vattenpaus i värmen. Och när vi kommer ut från den så skapar Dalhem en chans, men Jenny är först på inspelet från deras högerkant.

Vi går upp strax efter, efter en fin boll av Emma kommer Elin loss på vår vänsterkant dribblar ner till kortlinjen och får via målvakten en hörna. Nu är det mer försvarare runt Noelle men hon lyckas ändå trycka ditt huvudet och göra 5-0.

Ett äkta hat trick på tio minuter, och det på nick också. Kul att få vara med om. Tre bra lagda hörnor av Irina ska sägas. Den här sista nicken satt högt invid målvaktens första stolpe, variation.

Dalhem ger inte upp och skapar ett par heta chanser. I 35:e tippar Jenny ett skott till hörna. Och så i 40:e så lyckas de få in bollen från högerkanten trots hård uppvaktning och en spelare möter direkt och skottet tar efter en liten båge i Jennys vänstra kryss.

Vi går sen upp och skapar ett litet tryck med mycket spelare, men det ger inga klara målchanser.

5-1 är stora siffror men när man tittar på videon kan man konstatera att vi gjorde mycket bra. Det var ingen överlägsen seger men passningsspelet var riktigt bra långa stunder efter den trevande starten, och rörelsen var också bra efter en lite passiv inledning. Vi försvarade oss bra och samspelet i backlinjen och med Jenny i mål kändes tryggt. Och från den tryggheten kunde vi bygga upp anfallen med flera alternativ, något vi tog med oss från Hässelbymatchen.

Vi tackar Dalhem, domare och publik. Och våra duktiga bollisor. Nu väntar Nyköping borta nästa lördag.