Dam

Ett hårt arbete ligger bakom

Publicerad 2021-11-02 10:55
Ma fira3
Damerna skriver ännu ett framgångskapitel efter andra uppflytten på tre säsonger. Framgången kommer efter hårt arbete och en tro på en spelidé som ska locka bra spelare att vilja stanna kvar och nya spelare att söka sig till laget. Men nu ska klubben fortsätta framåt enligt Sportchefen.

2018 stod det klart att IFK's damer trillade ur division 2 och raset ned i trean var ett faktum. Där och då sattes en plan att vinna och avancera direkt och att inom fem år spela i division 1. Men IFK's damer behövde inga fem år. Efter tre säsonger och två uppflyttar står det nu klart att målsättningen redan är avklarad.

"Vi behöver en ny målsättning helt enkelt. Vi vill fortsätta uppåt, ingen av oss är nöjda ännu". berättar Bodsgård och fortsätter "Vi har lite skämtsamt avslutat vissa träningar och matcher med att säga – mot Europa – men även om det finns en gnutta skämt i när vi säger det är det samtidigt tydligt att alla menar att vi ska framåt".

Bakom framgångarna finns en rad faktorer som inte bara innefattar Damlaget. En större satsning har gjorts på de yngre lagen vars utbildning höjts, vilket syns i såväl distrikt- som landslagssammanhang. Klubben har byggt upp ett F17 som tävlar i SM-serien. Tydlig rotation för de spelare som kommit längst och att tidigt få känna på seniormiljön har också bidragit. Damlaget har blandat unga egna spelare, med några mer rutinerade och sedan har det rekryterats in spets. Dessutom har träningsmängden och antalet matcher ökats markant, laget håller mer eller mindre på året runt och ligger på fem tillfällen i veckan.

Sportchefen Magnus Bodsgård menar att det är hårt arbete och tydlighet som gett framgångarna.
"Det har varit hårt jobb från många inblandade, inte minst från spelarna. Vi har haft en tydlig strategi och målbild. Exempelvis när vi rekryterar spelare pratar vi redan innan en eventuell påskrift om att i den här klubben lyfter vi upp unga spelare i träning. De mer rutinerade spelarna förväntas hjälpa de yngre. Vi har också strävat efter att ha en dialog om vad vi kan göra bättre. Jag har suttit i möte med Irina (lagkapten) mer eller mindre varje vecka och vi hörs via sms dagligen, om något inte varit tillräckligt bra har vi kommit fram till hur vi kan förbättra det direkt. Spelarna har varit helt fantastiska i det här arbetet".

Utöver det hårda arbetet har arbetssättet och fotbollsfilosofin varit en viktig del i arbetet. Magnus Bodsgård menar att det varit avgörande för att behålla och rekrytera en del av spelarna.
"Att spela fotboll är roligt, men det är ännu roligare om alla är delaktiga i spelet. Vi har byggt en fotboll som vi tror är utvecklande för individen, rolig att spela och förhoppningsvis även rolig att se från läktaren".

Nu väntar lite välförtjänt firande och vila innan det är dags att kicka igång nästa säsong.

Magnus Bodsgård som utöver varit Sportchef också varit tillförordnad huvudtränare kommer nästa säsong inte fortsätta som tränare. Ny huvudtränare presenteras inom kort.

Md klubbshop 2019
Nya webshopen kommer inom kort, klicka på länken.
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub